2014’ÜN EN İYİ 100 SİVİL TOPLUM KURULUŞU AÇIKLANDI
LİSTEYE TÜRKİYE’DEN BİR DERNEK GİRDİ

Geneva merkezli thinktank kuruluşu Global Geneva 2015 yılı için dünyadaki en iyi 100 Sivil Toplum Kuruluşunu belirledi. STK’lar etkililik, yenilik ve sürdürülebilirlik gibi başlıklarda değerlendirildi. Bağımsızlığı, şeffaflığı ve yenilikçi özellikleri ile dünyadaki en iyi 100 STK listesine giren ilk Türk sivil toplum kuruluşu Kimse Yok Mu oldu.

Global Geneva yaptığı derecelendirmelerle belirlenen kriterler çerçevesinde ilgi alanına veya hangi coğrafyada bulunduğuna bakmaksızın STK’ları her yıl değerlendiriyor. Dünyaca ünlü uluslararası thinktank kuruşu Global Geneva, her yıl açıkladığı en iyi 100 STK listesini uluslararası kar amacı gütmeyen toplulukların politikaya, piyasaya ve sivil toplum pratiklerine yönelik sıradan yaklaşımlara meydan okuyan fikirlerinin, değerlerinin ve modelleri olarak seçiyor. İnnovatif yaklaşımları, etkili ve sürdürülebilir yardım faaliyetlerinde bulunması ve bağımsızlığı, şeffaflığı ve yenilikçi özelliklerinden dolayı listeye giren ilk Türk STK’sı Kimse Yok Mu oldu.

Dünyanın En İyi Derneklerinden Biri Olarak Çalışmalarımıza Devam Edeceğiz

Bir Türk Derneğinin Dünya’nın en iyi 100 NGO’su arasında yer almasının önemli olduğunu belirten Kimse Yok Mu Genel Başkanı İsmail Cingöz, ‘Global Geneva, nihai hedefi, kar amacı gütmeyen kavramının gücüne ilgi duyan her sektörden, her disiplinden, her kurum ve kuruluştan bireylerin teşvik edilmesi fikri ile bu listeyi açıklıyor. Kimse Yok Mu olarak biz de yardımlarımızı 113 ülkede din, dil, ırk farkı gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. İnnovatif yaklaşımları, etkili ve sürdürülebilir yardım faaliyetleri ve bağımsız, şeffaf, yenilikçi yapımızdan dolayı ilk yüze girmek önemli bir motivasyon oldu. Şimdi işimiz daha zor, dünyanın en önemli STK’larından biri olduğumuz tescillendi. Bu güvene layık olacak şekilde çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.’ şeklinde konuştu.

Global Geneva 2015 yılında en yüksek derecelere giren STK’ları şöyle listeledi, Kimse Yok Mu (Türkiye), UK organizations Oxfam, Islamic Relief International, Save The Children, the USA organizations Acumen, Partners In Health, World Vision. Ayrıca Bangladeşten (BRAC), Danimarkadan (Danish Refugee Council), ve Fransadan (Doctors Without Borders) bazı STK’lar da en iyiler arasında yer aldı. İlk 100’e yeni girenler arasında ise, the Grameen Bank ve Islamic Relief International ile birlikte Survival International, Tayvan’dan Garden of Hope, Afrika’dan Ushahidi, Help Age International, the Gavi Alliance, Action Aid, Make A Difference, Voix Libres, Democracy Reporting International, Friends of the Earth, Nobel ödülü alan Malada Fund, Şili’den Techo.