Adana Tabip Odası, Eczacı Odası, Diş Hekimleri Odası, Veteriner Hekimleri Odası, TMMOB İKK ve Adana Barosu birlikteliğinden oluşan Adana Akademik Meslek Odaları Birliği’nin (ADAMOB) dönem sözcülüğünü alan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan üstlendi. Mungan, ADAMOB birlikteliğinin önemli olduğuna dikkat çekerek, kentlerin sorunlarında, farkındalık ve çözüm odaklı çalışma ve projelerde sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarına çok önemli görevler düştüğünü söyledi.

ADAMOB Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Mungan, Adana'nın hem göç alan hem de göç veren bir kent olarak ülke tarihinde ekonomik, tarımsal ve sanayi ve sosyokültürel, bilimsel ve sanatsal boyutlarıyla ve siyasi platformlarda, ağırlıkları değişen ama her zaman aktif ve yön veren bir görev yaptığını belirtti. ADAMOB Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Önenli Mungan; dinamik bir süreç içerisinde yeniden şekillenen kentin ve bölgenin dokusunun korunarak, çağdaş özellikler kazanması ve bu sırada insanın, doğanın ve çevrenin korunması gerektiğini vurguladı. Enerji konusunun Adana'nın da içinde bulunduğu bölgenin önemli ve gerçekçi ve kalıcı çözümler gerektiren bir problemi olduğunu söyledi.

Enerji konusunda halkı bilinçlendirmek ve doğru çözümlere bir adım daha yaklaşmak adına 4 Aralık 2015 tarihinde Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Salonu'nda ADAMOB tarafından 'Bölgemizin Enerji Gerçeği; Kirlenmeden, Kirletmeden, Çözüm Odaklı Yaklaşım' başlıklı bir panel düzenleneceği bildirildi. Halka açık bu panelde konunun ulusal ve uluslararası düzeyde uzmanları olan bilim insanları tarafından tartışılacağı belirtildi.