Sendikal çalışmalarında hukukiliği ve meşruiyeti her zaman ön planda tutan Aktif Eğitim-Sen, temsilci ve üyelerini de bu konularda bilgilendiriyor. Bu kapsamda, Aktif Eğitim Sen Kayseri Şubesi tarafından 'Temel Hukuk Semineri' düzenlendi.

Seminerde devlet memurlarını ilgilendiren konular, öğretmenlerin özlük ve mali hakları, sendikal haklar ve sorumluluklar ve ilgili konuları işlendi. Katılımın yoğun olduğu seminerin açılışında konuşan Şube Başkanı Ayhan Kaya, Aktif Eğitim Sen olarak üyelerinin her alanda gelişimini desteklediklerini ifade etti. Kaya, "Bu kapsamda üyelerimizin gerek akademik anlamda kendini geliştirmelerini gerekse hukuki konularda hak ve sorumluluklarını bilmelerinin önemlidir. Sendikanın en önemli görevlerinden biri de üyelerine yasalar çerçevesinde her türlü hukuki desteği sağlamaktır. Üyelerimizin donanımlı olması üye profilimizin zaten yüksek olan kalitesini daha da ileriye taşıyacaktır." dedi. Aktif Eğitim Sen’in başlatmış olduğu yüksek lisans ve doktora programları hakkında da bilgi veren Kaya, "Geleceğin dünyasında yer almak istiyorsak mutlaka kendimizi her yönden mükemmel şekilde yetiştirmeliyiz. Bizim üyelerimiz eğitim camiasında müstesna bir yere sahiptir." diye konuştu.

Sendikanın daha önce de Milli Eğitim Müdürlüğü yapmış, alanında bilgili ve tecrübeli öğretmeni Bekir Karabulut, 'Disiplin Cezaları ve Örnek Kararlar' konulu seminerinde disiplin cezalarının tanımından hangi durumların ne tür ceza gerektirdiği konularına kadar üyelere ayrıntılı hukuki bilgiler verdi. Anlattıklarını daha önce yaşanmış örnek olay ve mahkeme kararlarıyla somutlaştıran Karabulut, "Bazen çok önemsemediğimiz durumlar istenmedik durumlara sebep olabiliyor. Bu yüzden sendikal haklarımız ve mevzuat konusunda bilgilenmemiz zaruri." ifadelerini kullandı.

Programın sonunda, üyelerin yeni doğan bebeklerine Aktif bebek battaniyeleri hediye edildi. Ayrıca sendikaya en son üye olan öğretmene hediye verildi.