Çorum'un Alaca ilçesinde Yediveren Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, maddi durumu iyi olmayan öğrenciler yararına kermes açtı.

Derneğin bayan gönüllülerinin Yaşar Doğu Sokak'ta düzenlediği kermes; Alaca Milliyetçi Hareket Partisi ilçe Başkanı Alim Okur, Alaca Engelliler Derneği Başkanı Avukat Ahmet Görür, Alaca Sosyal Yardımlaşma ve Eğitime Katkı Derneği Başkanı Ali Yağlı, Feza Eğitim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kasımoğlu, Yediveren Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Zehra Öztürk, Alaca ÇESDER Şube Başkanı Muammer Alparslan, Fem Dershanesi öğretmenleri Hüseyin Gazi Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Dilaver Temur ve ilçe halkının katılımıyla dualarla açıldı. Kermeste bayanların el emeği göz nuru çeyiz, Alaca'nın meşhur kültürel yemeği hingal, giyim malzemesi, ayakkabı, tatlılar, börekler satışa sunuldu.

Dernek Başkanı Zehra Öztürk, ''Kurulduğumuz günden beri tek amacımız yardıma muhtaç öğrencilere ve ailelere yaptığımız yardımlarla bir nebze de olsa onları mutlu etmek. Bu vesile ile kermes açtık. Kermes alanımızı lokanta usulüne çevirdik. Gelen yardımseverler aileleriyle birlikte gelip oturup yemek yiyebiliyor. Bu kermesin gelirleri yardıma muhtaç öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanılacak. Kermesimizin mübarek Üç Aylar'a denk gelmesi de bizi ayrıca sevindirdi. Kermesimiz bir hafta sürecek. Bütün Alaca yardımseverlerini kermesimize bekliyoruz.'' dedi.