Antalya Kültür Sanat'ı da bünyesinde barındıran ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı'nın ilk mütevelli heyet toplantısı yapıldı. Toplantıda, vakfın yönetim ve denetim kurullarına üye seçildi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, geçen günlerde hizmet vermeye başlayan Antalya Kültür Sanat'ı yönetmek için kurulan vakfın isminde de yer aldığı gibi eğitim ve kültür alanlarında şehre hizmet etmesinin amaçlandığını söyledi. Çetin, “Odamız bir gün üniversite veya başka eğitim kurumu açma durumuna gelirse, bu çatı altında o da yapılabilecektir. Bu çerçevede vakfımız, üniversite kurma, mesleki eğitim verme, sertifika eğitimi düzenleme, burs verme, bilimsel ve teknolojik faaliyetler ve kültür faaliyetleri düzenleme gibi kapsamlı bir amaç ve faaliyet yelpazesine sahip olabilecek durumdadır.” diye konuştu.

Vakfın kişilere bağlı kalmaması, ATSO’nun kurumsal kimliğinden bağımsız olmaması ilkelerine uyulduğunun altını çizen Davut Çetin, vakıf mütevelli heyetinin odanın yönetim kurulu, meclisi ve genel sekreterinden oluştuğunu söyledi. ATSO Meclisi değiştikçe mütevelli heyetin de değişeceğini ve böylece vakfın kişilere bağlı olmayacağını belirten Çetin, şöyle konuştu: “Meclis üyeliği sona eren çıkacak, meclise yeni girenler vakıf mütevelli heyetine girmiş olacaklar. Mütevelli heyet oda meclisi gibi çalışacak. Yönetim kurulunu ve denetim kurulunu seçecek, yönetimi ibra edecek. Bütçeye karar verecek ve temel politikaları belirleyecek. Yönetim kurulu, vakıf bünyesinde alt kurullar oluşturabilecek. Gerçekten de bu alanda katkı yapacak dışardan isimlere ihtiyaç olacak. Bu nedenle sanat kurulu, eğitim kurulu gibi kurullar oluşturulabilecek.”

Toplantıda vakfın yönetim kurulu üyeliklerine Davut Çetin, Hüseyin Barut, Ömer Dinç, Abdullah Keleş ve Metin Budak seçildi. Denetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Kenan Çelik, İbrahim Koru, İbrahim Erdoğan. Ayrıca toplantıda yapılan oylamayla vakfın yönetim ve denetim kurulu üyelerine 'huzur hakkı' ödenmemesine karar verildi.