Bilgi İletişim Sanat Eğitim Kültür ve Gençlik Kulübü Derneği (BİLSEK) 10. yaşını Türk Halk Müziği konseri ile kutladı. Yaptığı faaliyetlerle adını sıkça duyuran BİLSEK yaptığı projelerle de adından söz ettiriyor. Kahramanmaraş'ta AB ve SODES projelerinin referans kurumlarından olan BİLSEK Derneği yaptığı pek çok pojeyle Kahramanmaraş'ın gelişimine ve gençlerin eğitimine katkıda bulunuyor.

Bireysel Gelişim ve Toplumsal Dönüşüm sloganı ile hareket eden ve bireylerin gelişimini ve bu gelişimin toplumsal dönüşümü sağlamasını hedefleyen BİLSEK'in etkinliğine çok sayıda davetli katıldı.

BİLSEK'in 10. yıl etkinliğinin açılışında manifesto mahiyetinden bir konuşma yapan BİLSEK Başkanı Mahmet KÖŞK sunları söyledi...

Sevgili gençler, 

Basınımızın güzide temsilcileri, 

Hanımefendiler, beyefendiler, 

BİLSEK üyesi, BİLSEK gönüllüsü değerli gönül dostları

Konuşmama Mustafa Kemal Atatürk’ün kendimize şiar edindiğimiz şu sözü ile başlamak istiyorum.

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."

Kısa adı BİLSEK olan Bilgi, İletişim, Sanat Eğitim ve Kültür Gençlik Kulübü Derneğinin 10. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında derneğimiz bünyesinde Niyazi Kara’nın başkanlığında çalışmalarını sürdüren  BİLSEK Müzik Kulübü’nün hazırlamış olduğu Gönülden Gönüle Türkü Gecesinde birlikte olmaktan duyduğum mutlulukla, hepinizi saygıyla selamlıyor, hoş geldiniz diyorum. 

Programı hazırlayan başta Niyazi Kara olmak üzere BİLSEK Müzik kulübüne, değerli saz ve söz ustalarına teşekkür ediyorum. Uzun, yorucu ve zahmetli bir hazırlık yaptılar. Umarım gönlünüzce bir gece olur. 

BİLSEK olarak yaptığımız çalışmaları açılış sunumunda gördük, 

31 Mart 2006 da  “Bireysel gelişim… Toplumsal dönüşüm” vizyonuyla  yola çıktık. Bir arada birlikte olunca ve ne yapabiliriz dediğimizde yapacak çok şeyler olduğunu gördük.  Yüzlerce gencimize kurslar verdik, 10 proje yürüttük, Sosyal kültürel etkinlikler yaptık, geziler düzenledik. 

Ama bizim esas amacımız insan oldu, 

Kendisiyle ve çevresiyle barışık, evrensel, insanî, millî ve ahlakî değerlere bağlı, geniş bir dünya görüşüne sahip, demokratik, katılımcı, topluma karşı sorumluluk duyan geleceğimizin sahibi gençler yetiştirmek istiyoruz.

Vatanseverliğin ölçüsünü ona hizmette görüyoruz, bu nedenle elde edilmiş başarılarla yetinmiyor, etrafımızdaki hiçbir soruna kayıtsız kalamıyoruz.

“Biz” ruhuyla hareket ediyor, başarının ancak takım ruhuyla elde edileceğine inanıyoruz..

Her türlü katkıya, desteğe, emeğe, fikre, düşünceye, çabaya  ihtiyacımız var. 

Eleştirilere açığız, hatalarımızı kabul ederiz;  sorunun değil, çözümün bir parçası olmaya çalışıyoruz.  

Çatısı altındaki her bireyin ait olmaktan gurur duyduğu bir kurum olarak birbirimize ve kendimize güveniyoruz.

İşte sıraladığımız bütün bu ilkeler ışığında: Biz, farklı, yetenekli, enerjik, coşkulu ve üretken olmak zorundayız.

İhtiyaç duyulduğunda elbette bu vatan için öleceğiz. Ama biz bu vatan için yaşamayı, yaşatmayı daha çok önemsiyoruz. Bugünlerde etrafımızdaki çember gittikçe daralıyor. Kardeşliğimizi pekiştirmeli, birlikte yaşama kültürünü geliştirmeliyiz. 

Bir Suriyeli kardeşimizin kaybettikleri üzerine söylediği ağıtla başlamak anlamlı olacak diye düşünüyorum. Meltem kardeşimiz ağıdını okuyacak ve sonra da gönülden gönüle türkü gecemize devam edceğiz. 

Çağrımıza kulak verip geldiniz. bizi onurlandırdınız. Umarım duygu yoğun, Türkü dolu,  gönlünüzce bir gece geçirirsiniz. 

Allah bu milleti gördüğü günden geri koymasın diyorum.

Mehmet Köşk (BİLSEK Yönetim Kurulu Başkanı

Daha sonra etkinlik BİLSEK Müzik kulübü tarafından verilen Türk Halk Müziği konseri ile devam etti. Birbirinden güzel türkülere eşlik eden misafirler gece boyu keyifli anlar geçirdiler.

Haber46 olarak Kahramanmaraş'ımızın güzide kuruluşlarından BİLSEK'in 10. yılını kutluyor nice 10 yıllara diyoruz.