Polonya'da faaliyet gösteren Fundacja Pro Futuro ev sahipliğinde gençlik değişimi projesi kapsamında BİLSEK’in de ortak olduğu proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyet sırasında farklı kültürleri tanımak ve sosyal dışlanmayla karşı karşıya olan kişilerle empati kurabilmek amacıyla bir takım aktivitelere yer verildi. Faaliyette Kıbrıs, Makedonya ve Polonya’dan da gençlik grupları yer aldı. Faaliyet boyunca tanışma, kısa film çekimi ve oluşturulması, kültürel akşamların düzenlenmesi gibi aktiviteler yapıldı. Faaliyet sonrasında bütün katılımcılara Youthpass sertifikası düzenlendi.

Ülkemizi temsilen katılan grup, Zakopane şehri haricinde Krakov ve Varşova'yı da ziyaret ederek Polonya kültürü ve tarihi hakkında bilgi edindi.
Faaliyet sonrasında kendilerinde önemli değişim hissettiklerini dile getiren katılımcılar Polonya ziyareti hakkında şunları ifade ettiler:

Sinan EL: Projeler kapsamında birçok ülkeye gittim. Her gittiğim ülke ve katıldığım faaliyetin kişisel ve mesleki gelişimime önemli katkısı oldu. Grup lideri olarak katıldığım Polonya ziyareti sırasında farklı bir ülkenin kültürü ve sosyal yaşamı hakkında bilgi ve tecrübeler edindim. Polonya görülmesi gereken bir ülke diye düşünüyorum. Ziyaret sırasında ülkemizi, şehrimizi ve derneğimizi tanıtma fırsatı da bulduk. Bu da bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu.

Meryem KÖŞK: İlk kez yurt dışına çıktım ve bir proje faaliyetine katıldım. Faaliyet sonrası ilk düşündüğüm şey yabancıl dil öğrenmenin ne kadar önemli olduğuydu. Bu nedenle yabancı dil öğrenme konusunda bundan sonra daha gayretli olacağım. Çünkü bu gibi fırsatlar sürekli karşımıza çıkacaktır diye düşünüyorum. Farklı kültürlerden gençlerle çalışarak diğer ülkelere karşı olan düşüncelerimde de olumlu değişiklik oldu. Böyle bir imkanı sunan herkese teşekkür ederim.

Ayşe Nur EL: İlk kez bu faaliyet sayesinde yurtdışına çıkıyorum. Erasmus+ programının bizlere sunduğu bu imkanlardan başkalarının da yararlanması gerektiğini düşünüyorum. Proje faaliyeti sırasındaki uygulamaların kişisel ve sosyal gelişimime katkı sunduğu kanaatindeyim. Yabancı dil bilmenin ne kadar önemli olduğunu anlamış oldum. Özellikle gençlere Erasmus+ Programının sunduğu fırsatlardan yararlanmalarını tavsiye ediyorum.

Kübra Kuzugüden: Proje kapsamında yaptığımız yolculuk Polonya’nın Zakopane şehrineydi. Burada güzel bir program bizleri bekliyordu. İlk yurtdışı seyahatimin olması, hatta uçağa ilk kez binmem heyecanımı bir kat daha artırmıştı. Proje boyunca yeni arkadaşlıklar kazandım, farklı yaşantılar tanıdım ve projemizin amacına yönelik toplantılara katildim  daha sonrasında Krakov ve Varşova şehirlerini gezme fırsatı elde ettim. Karmaşık duygu düşünceler ve bolca heyecanla 10 gün geçirdim. Projede diğer ülkelerin kültürlerini tanıma ve yöresel lezzetlerini tatma imkânı buldum. Benim için büyük ayrıcalık olan değişik ve anlamlı bir deneyim kazandım. Tekrardan bu şekilde projelere katılmak isterim. İyisiyle kötüsüyle her şey çok güzeldi. Bize bu fırsatı tanıyan herkese teşekkür ederim.

Seyfullah Osman Malkoç: Yorucu bir yolculuk sonrası bizi Zakapone de karabulutlar karşıladı. Geç vakit olmasına rağmen bize yemek hazırlamışlardı ve ilk kez Polonya mutfağını tattık, yemeklerine bayılmıştım. Faaliyet süresince Polonya kültürü ve tarihi hakkında bilgi edindik. Hakan Abi ve Sinan hoca yanımda bana güven verdiler. Bunun için şükranlarımı sunuyorum.. İyi ki varsınız.

Hakan Çelik: Faaliyet en başından sonuna kadar planlı ved e programlı devam etti. Program kapsamında diğer milletlerden yeni arkadaşlar tanımak onlar ile iletişime geçmek çok güzel duygulardı. O insanları tanıdıkça aslında birbirimizden farkımız olmadığını hatta millet olarak bazı yönlerimizle onlardan daha iyi olduğumuz alanlarda olduğunu fark ettim. Proje kapsamında yaptığımız etkinliklerle zamanı etkili bir şekilde kullanarak hem İngilizce pratik yaptık hem de eğlenmiş olduk. İlk yurtdışı deneyimim olmasına rağmen çok fazla yabancılık çekmedim ve de çok eğlendim. İlk fırsatta tekrar gitmek isterim. Genç arkadaşlara tavsiyem eğer üniversite okuyorlarsa Erasmus+ programını bir fırsat olarak görüp bu programa dahil olmalarıdır. Üniversite okumayanlar için ise ilk fırsatta yurt dışına çıkabilmeleridir.