Çarşamba’da 3 yıl önce ayrılarak iki ayrı dernek olan Samsun Çarşambalı muhtarlar tekrar bir dernek altında birleşiyor. Geçtiğimiz hafta bir araya gelen muhtarlardan 119 muhtarın tek çatı altında birleşmek için imza attı. Geri kalan 17 muhtarın da çarşamba günü derneğe gelerek kararı onaylayacakları öğrenildi.

Geçen hafta Çarşamba Muhtarlar Derneği’nde bir araya gelen muhtarlar, hizmet ve iş birliği için yeniden birleşme kararı aldıklarını açıklamıştı. Basına açık gerçekleşen toplantıda konuşan Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Veysel Oduncu, "Bizler 3 yıl önce ayrılarak iki dernek olmuştuk. Bu ayrılığın ben şahsım adına üzerine çizgi çekiyorum. Mahallelerimizdeki ve köylerimizdeki hizmetlerin alımında daha güçlü olacağımızı düşünerek birleşme kararına varım, varız." diye konuşmuştu.

Desteğinden dolayı Çarşamba Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Sebahattin Aydınoğlu’na teşekkür eden Oduncu, "Bugün iki dernek başkanı olarak birleşme için yola çıktık. 119 muhtarımız mevcut derneklerin fesih işlemi ve yeni dernek için imzalarını attılar. Geçici 11 kişilik yönetimimizi de oluşturduk. Kalan muhtarlarımız da çarşamba günü gelip imzalarını atacaklar." dedi.

Ocak 2012 yılında başkanlığını Veysel Oduncu’nun yaptığı Çarşamba Muhtarları Derneği’nden ayrılan muhtarlar Sebahattin Aydınoğlu’nun başkanlığında Çarşamba Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği’ni kurarak iki çatıya bölünmüştü.