ADANA Çerkes Kültür Derneği'nin 50 yıllık tarihinde ilk kez kadın başkan seçildi. Başkanlığa Aysel Ateş getirilirken, yönetimde de 9 kadın, 5  erkek görev aldı.
Merkez Çukurova İlçesi'ndeki dernek binasında yapılan genel kurulda, iki yıldır başkanlığı üstlenen İsmail Güneş aday olmadı. Güneş, konuşmasında "14 kişilik yönetim kurulunda ilk kez ağırlık kadınlarda bu çok sevindirici ve önemli bir değişim. Ayrıca 18 yaşında iki genç kızımızın yönetimde yer alması, geleceğe güvenle bakmamıza neden olduğu gibi tüm topluma da bir mesajdır ve çağrıdır.  Kadınlar ve gençlere gecikmiş haklarını teslim eden bir genel kurul olmuştur" dedi. 
Adana Çerkes Derneği genel kurulunda seçimlere tek liste ile gidildi. Bir önceki dönemde başkan yardımcılığı görevinde bulunan Aysel Ateş başkanlığa seçildi. Aysel Ateş,  bugüne kadar kurulan sistemi geliştirmek istediklerini belirterek "Kadınlar ve gençler konusunda da önemli çalışmalar yapmayı, kentimize ve ülkemize katkılarda bulunmayı hedefliyoruz..Kadınların temsili konusunda ülkemizde yaşanan sıkıntılar bilinmektedir. Adana Çerkes Dernegi genel kurulu bu seçimi ile tüm topluma önemli bir mesaj vermiştir" diye konuştu. 
Derneğin yeni yönetiminde şu isimler yer aldı: Aysel Ateş, Nejdet Önder,  Alin Sezer, Nihat Altınay, Şule Şengül, Kadir Albayrak, Hediye Beşdok, Saynur Saygın, Ali Kemal Uğur, Emel Karapınar, Salih Sezer, Ayfer Kavas, Line Bozkurt, Dijan Balbay.