Dünya Çevre Günü Haftasına rastlayan toplantıda, Çevre Sağlığı hizmetlerinin öneminin altı çizildi. Hizmetlerin düzenli kaliteli ve yeterli ölçülerde sunulabilmesi hususunda  karşılıklı fikir alışverişi ve önerilerle bulunan Dernek üyeleri, aynı zamanda birbirleriyle tanışma ve kaynaşma fırsatı buldu.

Derneğin öncelikli hedefinin Çevre Sağlığı Hizmetlerinin daha etkin ve nitelikli bir şekilde sunulmasına katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Çevre Sağlığı Teknisyenleri Derneği Başkanı Ahmet ÖZBALIKÇIOĞLU aynı zamanda meslektaşlarınının ortak hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmek, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Toplum Sağlığı Merkezleri bünyesinde görev yapan personeller arasında birlik beraberlik ve bütünlüğü sağlamanın temel hedefleri arasında olduğunun altını çizdi.

Dernek Başkanı Ahmet ÖZBALIKÇIOĞLU şöyle devam etti;
  İnsan ve toplum sağlığını korumak adına temiz ve yaşanabilir bir çevre için tüm meslektaşlarımızın ve çalışanlarımızın desteği ile üzerimize düşen görevleri yerine getirmeyi bir borç biliyoruz. Bu arada önümüzdeki Öğretim yılında Milli Eğitim Müdürlüğü İle Yaptığımız bir program çerçevesinde İ.Ö.O. çağındaki çocuklara hareketli yaşam, sağlıklı beslenme ve hijyen konulu bir kitapçığın dağıtımı ve yine aynı konuda bir tiyatro gösterisi sunmayı planlıyoruz.

Aynı zamanda çevre sorunlarına duyarlı bir kitle oluşturmak,  halkı çevre sağlığı konusunda bilinçlendirmek, kurumlarla işbirliği içerisinde, gönüllülük esasına dayalı, meslektaşlarımızın sorunlarına da sahip çıkan bir sivil toplum kuruluşu olduğumuzu da belirtmek isterim.

Derneğimiz, demokratik, mesleki ve sosyal yönlü ortak hak ve menfaate dayalı, vesayeti dışlayan bir vizyona sahiptir. İl genelinde üye sayımız 67 olup, başta çevre sağlığı hizmetlerinde görev yapan meslek mensuplarımız ile emeklilerin ve çevre sağlığına duyarlı halkımızın derneğimize üye olabileceklerini ifade eder beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim. 

Dernek faaliyetlerinin kalitesinin artırılması ve sosyal aktiviteler hakkında görüşlerin de belirtildiği toplantı, ilerleyen zamanlarda tekrar bir araya gelinmesi ve iyi dilek temennilerinin ardından sona erdi.