Açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Doç. Dr. Hasan Furkan, 7. Üniversite Teşkilatları toplantısına şube yönetimi olarak katıldıklarını, toplantıyla ilgili alınan kararlar hakkında işyeri temsilcilerine bilgi verdi.

Şube Başkanı Furkan, “işyeri temsilcilikleri sendikaların ileri karakoludur. Üye sayısının artırılması konusunda İşyeri temsilcilerimize büyük görevler düşmektedir.” dedi. Sendika Yönetiminin genç ve dinamik bir yapıda olduğunu belirten Furkan, üye sayısı hedefinin 2015 yılı sonu itibariyle 1000 üyeye ulaşmak olduğunu ve bununla ilgili çalışmaların aralıksız olarak devam edeceğini söyledi. Yine, 4688 sayılı Kanun kapsamında iş yeri temsilciliklerinin haftada yarım gün izinli olduklarını ve işyeri temsilcilerinin izinlerini kullanması konusunda Rektörlüğe yazı yazılacağını belirtti.

Geliştirme Ödeneği 

2014 yılı sonu itibariyle kalkacak olan Üniversite Geliştirme Ödeneğinin devam etmesi kararının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını, geliştirme ödeneğinin devamının sağlanmasından sonra Üniversitelerde görev yapan idari personele de geliştirme ödeneği verilmesi konusunda genel merkezin bir çalışmasının da olduğunu ifade etti, Şube Başkanı.

Yetim Projesi

 Diyanet İşleri Başkanlığı, İHH ve Eğitim-Bir-Sen tarafından başlatılan “Yetim Projesi”ne genel merkezin çağrısına şube başkanımız duyarlı davranacaklarını ifade etti ve konuyla ilgili TRT HABER'e bir açıklama da yaptı. 

İşyeri temsilciliklerinin birimleri adına istekleri, görüş ve önerileri dinlenildi. Önceki yönetimde hizmetleri ve büyük çabaları olan Doç. Dr. H. Ökkeş Demir'e, Memet Havan'a ve Adem Belverenli'ye Şube Başkanı Doç. Dr. Hasan Furkan'ın plaket vermesiyle toplantı sona erdi.