Kars'ta yoksulluğun ve hastalıkların belini büktüğü Türker Karabak (50) yaşam mücadelesi verdiği tek odalı toprak yığma evi için 'Türkiye'de benim evimi yaptıracak bir hayırsever yok mu?' diye feryat etti. Bu çağrı üzerine Kimse Yok Mu Kars Temsilcisi Zafer Aslan'ın Karabak'ı ziyaret etti. Türker Karabak, Yusuf Paşa Mahallesi'nde ki evinin durumunu ve hayatını nasıl idare ettirdiğini, hayat hikayesini Kimse Yok Mu temsilcisine anlattı.

Komşularının kendisini çok sevdiğini aktaran Karabak, "Mahallemizde yaşayanların çoğu benden de fakirler. Bana ne destekleri olacak ki şeker hastasıyım mecburen kendi yemeklerimi kendim yapıyorum. Komşulardan taşıdığım ve soba üzerinde ısıttığım su ile kara leğen içinde yıkanıyorum. Açık konuşayım televizyonda seyrediyorum yardım kuruluşları adamın evini yapıyor ve eşyasını dolduruyor. Hayırseverlerin bana sahip çıkmasını istiyorum." dedi.

Karabak, kimsen yok mu sorusuna 45 senedir kardeşlerinden haber alamadığını anlatarak, kardeşlerinin, ekonomik durumu iyi olduğu zaman yanında olduklarını, yoksullaşınca her bir kardeşinin bir tarafa gittiğine söyledi. Hayat hikayesi ile Kimse Yok Mu Kars Temsilcisini ve ziyaretçilerini duygulandıran Karabak, İstanbul'da bir kız kardeşi olduğunu 40 senedir görmediğini, Ankara'da bir erkek kardeşi olduğunu 42 senedir görmediğini ve İzmit’te bir kız kardeşi olduğunu onu da 45 senedir görmediğini kaydetti.