Hulusi Efendi Vakfı Kahramanmaraş temsilciliği, kurduğu çadırda bin 500 kişiye iftar verdi.

Kahramanmaraş Belediyesinin Ortahal'deki Yeni Belediye Pasajı yanında kurulan çadırda, içlerinde Suriyeli ailelerinde bulunduğu bin 500 kişiye iftar yaptırdı.

Vakfın İl Temsilcisi Kadir Bozgeyik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sevgi, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği ramazanda, vakfın yardımlarıyla ihtiyaç sahiplerinin evlerine misafir olduğunu söyledi.

Merkezi Malatya'nın Darende ilçesinde bulunun Hulusi Efendi Vakfı'nın "Kimsesizin düşkünün, ayağı eli ol eli ol" anlayışıyla hizmet ettiğini belirten Bozgeyik, şunları kaydetti:

"Vakfımız mazlumların yanında olmaya devam ediyor. Bu vesileyle belediyemizin iftar çadırında bir günlük yemek ihtiyacını biz karşıladık. Yine çadırın bulunduğu semtin çevresindeki ihtiyaç sahiplerinin de evlerine iftar ve sahur için yemek verildi. Vakfımız, yıllardır olduğu gibi dayanışma ve paylaşma ruhunu artırarak devam ettirmeye çalışıyor."

Hayırsever iş adamları ve vatandaşlardan gelen yardımların yurt çapında ve dünyadaki çeşitli ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını vurgulayan Bozgeyik, 10 binlerce kişiye gıda yardımı yapıp ve iftarda ağırladıklarını sözlerine ekledi.

Vakfın Akdeniz Bölgesi Sorumlusu Akif Karasakız'ın da katıldığı iftar etkinliğinde, Hafız Mehmet Demir tarafından dini sohbetler yapıldı, hafızlar da Kur'an-ı Kerim okudu.