Tülün, İlim Yayma Cemiyeti Kahramanmaraş Şubesinin açılışında, Türkiye genelinde 120 şubeye ulaştıklarını söyledi.

Cemiyetin 63'üncü yılını geride bıraktığını ifade eden Tülün, açılan 82 yurtta da kız ve erkek öğrencilerin, sunulan imkanlardan faydalandığını belirtti.

Öğrencilere ve gençliğe sahip çıkmaya çalışan bir cemiyet olduklarına işaret eden Tülün, "Bizim bir tek derdimiz var,  o da gençliğimize sahip çıkabilmektir. Gençlerimizi, Allah'ını ve Peygamberini bilen, kitabına bağlı, bayrağını seven, devletine ve milletine sevdalı hazırlamak ve yetiştirmekten başka hiçbir düşüncemiz yok" diye konuştu.

Yaklaşık 13 bin 500 öğrenciye iaşe ve nakdi yardım, kalacak yer temini ve eğitim desteği çalışmalarını, ülke genelinde yaymayı amaçladıklarını vurgulayan Tülün, şöyle konuştu:

"Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızla, bizi biz yapan değerlerimizi aktarmak zorunda olduğumuzu hissettirdiğimiz nesillerle, 2023 yılında 100'üncü yılını kutlayacağımız Türkiye Cumhuriyeti'nin, inşallah 2071'de bu topraklara gelişimizin bininci yılını kutlayacağız. Bu heyecanı yaşayacak doğmamış çocuklarımıza da hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Bu düşüncelerle Kahramanmaraş'ta İlim Yayma Cemiyeti kuruldu."

Konuşmaların ardından, şube dualarla açıldı.

Törene, Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç, daire müdürleri ve ilgililer katıldı.