Derneklerin her zaman birlik ve beraberlik için olduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Dernekler siyasallaşmaması lazım, dernekler dernekçilik yapacak siyaset yapamayacak." diye konuştu.

Samsun Havzalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nce İlkadım Belediyesi Gazi Sosyal Tesislerinde düzenlenen 11. Geleneksel Tirit Gecesi’nde bir araya gelen Havzalılar, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Yahya Bozkurt, “Yöremize ait olan tirit yemeğinin tanıtımı vesilesiyle düzenlediğimiz bu gecede asıl amacımız ilçemizin tanıtımına katkıda bulunmaktır.” dedi. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise “Ben bu tür dayanışma gecelerinin daha da coşkulu olduğunu görüyorum. Samsun’da, İlkadım’da, Havza’da oturan hemşehrilerim bu akşam bir araya gelme gecesidir. Bu dayanışma ve yardımlaşma hep devam edecektir, ben bundan eminim. Dernekler her zaman birlik ve beraberlik için vardır. Dernekler siyasallaşmaması lazım, dernekler dernekçilik yapacak siyaset yapamayacak." şeklinde konuştu.

Gece, mahalli sanatçıların konserleriyle devam etti. Geceye ayrıca ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü başkanları, davetliler ve çok sayıda Havzalı katıldı.