Başbakan Ahmet Davutoğlu'na İzmir'in taleplerini aktaracak sözcü seçimi için İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar’ın ayrı ayrı toplantı tertiplemesine ilk tepki, Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdülvahap Olgun'dan geldi. Her iki devete de katılamayacağını belirten Olgun, “Bize figüran muamelesi çekilmesi doğru değil.” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 7 Nisan 2015 tarihinde düzenleyeceği ekonomi şûrasında iş dünyası, sıkıntılarını dile getirerek taleplerini genel seçimden önce bir kez daha Davutoğlu'na aktaracak. Toplantıda İzmir'in meselelerini dile getirecek konuşmacıyı belirlemek amacıyla yapılacak seçim için EBSO ve İZTO, ilçe odaların başkanlarına bir gün arayla davetiye gönderdi. Davetlerden ilkini EBSO Başkanı Yorgancılar yaptı ve yedi oda başkanını çarşamba günü çağırdı. İZTO Başkanı Demirtaş da oda başkanlarının aynı konu için salı günü kendilerinde toplanmasını istedi.

'BİRLİKTE RAHMET, AYRILIKTA AZAP VARDIR'

Her iki davete de katılamayacağını açıklayan TTO Başkanı Olgun ise şunları söyledi: “Biz TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan bir şey öğrendik, birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bu işte ayrılık var, ben bu işte yokum. Her iki toplantıya da katılmayacağım. Yedi ilçenin başkanları olarak bir haftadır bu işin içinden çıkamıyoruz. Bize figüran muamelesi çekilmesi doğru değil. Her iki başkanımıza saygım sonsuz ama bu kavga, İzmir'in imajına zarar veriyor."

‘İŞİ SEN BEN KAVGASINA SOKTUK’

İzmir merkezdeki oda başkanlarının sık sık karşıya gelmesinin hoş karşılanmadığını ifade eden Olgun, "Biraraya gelip tartışmamız gereken konu, İzmir ve ilçelerinin hangi taleplerinin gündeme getirileceğiyle ilgili olmalı fakat biz yine işi kişiselleştirip sen ben davasına soktuk. Sen mi konuşacaksın, ben mi konuşacağım çekişmesi İzmir'e hiç yakışmıyor. Ege'ye öncülük etmesi gereken İzmir, kendi iç çekişmeleri ile enerjisini tüketmemeli. Kavgalı eve, kimse gelin vermez. İç kenetlenmemizi sağlamadan, isteyeceğimiz taleplerin karşılanmasını beklemek de doğru değil. Konuşmacımızı seçemiyoruz, sorunlarımızı nasıl çözdüreceğiz? Bizlere ağabeylik yapması gereken büyük başkanlar, bizden ayrılığın değirmenine su taşımamızı istiyor." diye konuştu.