GAZİANTEP (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Gaziantep Ticaret Borsası'nı (GTB) ziyaret etti.

Geçen hafta içerisinde gerçekleştirilen seçimlerde TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kuruluna seçilen üyeler, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Meclis Başkanı Selami Memiş'e nezaket ziyaretinde bulundu.

TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Akkaya ve yeni kurul üyelerini kutlayarak başarılar dileyen GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye'nin kadın girişimcilere ve onların fikirlerine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Tiryakioğlu, kadınların, iş hayatında daha aktif rol almaları gerektiğini belirterek bu bağlamda TOBB tarafından 81 ilde oluşturulan Kadın Girişimciler Kurullarının çalışmalarını takdirle takip ettiklerini ifade etti.

Kadınlar arasında girişimcilik kültürünün arttırılmasının şehir ve ülke ekonomilerine olumlu yönde katkılar sunacağını anlatan Tiryakioğlu, "Müteşebbis ruhun hakim olduğu şehrimizde, kadın girişimcilerimizin iş titizlikleriyle ve farklı bakış açılarıyla büyük başarılara imza atacaklarına inanıyoruz" dedi.

Göreve yeni seçilen TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu üyelerini tebrik eden GTB Meclis Başkanı Memiş ise, ülkenin, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda top yekun kalkınması için kadınların çalışma hayatının her zaman içerisinde olması gerektiğini söyledi.

Seçimler sonrası zaman kaybetmeden çalışmalara başladıklarını dile getiren TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Akkaya da, kadın girişimci potansiyelinin arttırılması için çaba harcayacaklarını kaydetti.

Akkaya, kendini geliştirmeye açık ve girişimci olmak isteyen tüm kadınların iş dünyasında yer almalarına olanak sağlayacak projeler üzerinde durduklarını sözlerine ekledi.