Mersin’in Silifke İlçesinde yeni kurulan Kadın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği törenle hizmete açıldı.

Gazi Mahallesi Göksu Caddesi No:5/1 adresinde bulunan Silifke Kadın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yeni kurulmasına rağmen 100’ün üzerinde üyesi bulunuyor. Diğer kadın derneklerinin de destek vermesiyle günden güne büyüyen derneğin açılışını dernek başkanı Nesrin Esin ve Belediye Başkanı Mustafa Turgut yaptı.
Açılışa Silifkeli kadınlar, dernek üyeleri, MHP Silifke ilçe Başkanı Osman Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri ile kadın kolları üyeleri, AK Parti kadın kolları üyeleri, CHP‘li kadın kolları üyeleri, MHP‘li Belediye Meclis Üyesi Yahya Yılmaz, MHP‘li Belediye Başkan aday adayı Dr Mehmet Turgut, Kızılay Silifke Şube Başkanı Mustafa Beceren ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “Geçtiğimiz günlerde hepimizin içini acıtan Özgecan’ın vahşice katledilmesi olayının ardından açılan bu derneğin kadınların topluma bir mesajı olarak değerlendiriyorum. Aslında Türkiye’de böyle olaylar sürekli oluyor. Bugün de burada şunu anlıyorum ki kadınlar erkeklerden kendilerin korumak için birlik kararı almış, dernek çatısı altında birbirlerine destek olacaklar. Bu anlamda bizlerde üzerime düşen her türlü görevi yapacağımızdan ve destekleyeceğimizden endişe etmesinler. Açılışınız ve derneğiniz hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

“Toplumun yüzde 50‘si kadındır. Kalan 50‘sini doğuranda kadındır. Aslında böyle bakılınca toplumun hepsi kadındır” diyerek sözlerine başlayan Dernek Başkanı Nesrin Esin, “Türk toplumunda kadın konusunda duyarlılık yaratmak ve bilinci arttırmak, kadının ülke genelinde sosyal hayattaki ve özellikle ülke ekonomisindeki konumunu güçlendirmeye yönelik faaliyetlerde bulunmak, kadın sorunlarına duyarlı kişiler arasında işbirliği ve dayanışmayı arttırmak hedefimizdir. Türk kadınlarının kendi aralarındaki iletişim, işbirliği ve dayanışmanın geliştirilmesi amacına yönelik faaliyetlerde bulunmak, bu çerçevede istihdam yaratacak girişimci kadınlara destek olmak, onların deneyimlerini genç kuşaklara aktarmak, ulusal ve uluslararası bir iletişim ağı oluşturmak amacımızdır. Türk Milletinin milli birlik ve beraberliğini pekiştirici, sosyal dokusunu güçlendirici bir toplumsal yapıyı desteklemek, toplumda vicdani ve ahlaki değerleri hakim kılmak ve Türk kadınının demokrasi, sivil toplum ve laik hukuk devleti anlayışı doğrultusunda ekonomik ve sosyal konumunu güçlendirmek ve ülke ekonomisine katkılarını arttırmak amacıyla Türk kadınına destek olmak temel prensibimizdir. Anayasamızda kendisini bulan demokrasi ve insan hakları evrensel ilkelerine bağlı, girişim, inanç ve düşünce hürriyetlerine saygılı, Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk Milliyetçiliğinin hedef ve prensiplerine sadakatle bağlı bir dernek kurduk. İlçemize hayırlı olsun. Derneğin Logosu Siyah çerçeve içerisine alınmış Silifke Kadın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği şeklinde yazılardan oluşmakta. Logoda kadın öne çıkarılmış olup beyaz zemin üzerine mor renk kullanılmıştır. Ayrıca kadın kelimesi içerisinde bulunan “I” harfi hayatın yağmur gibi kadınların üzerine yağan zorluklardan bir nebze olsun korunmaya çalışan şemsiyesi elinde kadın motifidir.” dedi.