Kahramanmaraş Girişimci Kadınlar Derneği (KAGİD) 6. Olağan Kongresinde dernek yine Başkan Kibar Özdemir’e emanet edildi.

Dernek binasında yapılan kongrede, Divan Başkanlığına Zeynep Arıkan, Divan Başkan Yardımcısı Fatma Doğan Rane, Divan Katipliğine de Emine Yolun seçildi.

Divan seçimin ardından gündem maddelerinin ibrasının ardından seçime geçildi. Tek aday olan Kibar Özdemir, oy birliği ile yeniden Dernek Başkanlığına seçildi.

MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE, KADINLARIMIZLA ULAŞACAĞIZ

Başkan Özdemir, yaptığı konuşmasında; “Anneler günümüzü kutlar, her kadın annedir, çocuğunu korur, doğayı korur, hayvanı korur, meydanı korur. Bu içgüdüseldir. Ama biz aklımızla toplumda iyi bir yer edinmeliyiz. Üretimle var olmalıyız, fikrimizle saygı görmeliyiz.

Bu Derneği 2006 yılında kurduk. Kurmaktaki amacımız kadının ekonomik, sosyal, siyasal özgürlüklerini kazanmak ve eşitlerden biri olmak, toplumun ve şehrimizin gelişmesini, ülkemizin zengin olmasını istiyoruz.

Bütün bunların olabilmesi için örgütlü olmamız gerekiyor. Sorunların dile getirmesi ve çözümlerinin de sağlanması için karşımızda bir muhatap oluşması için bu gereklidir. Bir kadın dayanışmasının olması için, kadın bilincini yaratmamız gerekmektedir. Eksiklerimiz de artılarımız olacaktır. Ama dayanışmamız hiçbir zaman zarar görmemelidir. Her kadının problemine çözüm aramak hepimizin asli görevidir. Mustafa Kemal’in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine, sizlerle yani biz kadınlarla ulaşacağız. Yönetimde yer alan kadınlarımızla, işletmelerini kuran, siyasette yer alan, her bir kadına kıymetli bir iş yaptığının bilinciyle katkı sunmalıyız.

Tekrar kongremiz hayırlara vesile olsun diyorum, hepinize desteğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Kibar Özdemir Başkanlığı’nda Kadın Girişimciler Derneği’nde yeni yönetim kurulu ise şu şekilde oluştu: Mukaddes Çakmak, Sabahat Küpelikılıç, Sema Kolukısa, Sibel Akarca, Neşe Yıldızhan, Leman Afşar, Filiz Önyurt, Nihal Şimşekli, Kadriye Mezir.