Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Program Koordinatörü, Ortadoğu Uzmanı hemşehrimiz Doç. Dr. Mehmet Şahin katılırken, konferansa ilgi oldukça yoğun oldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti’yle devam eden konferansa ilk olarak kürsüye Tebessüm Derneği Başkanı Cevdet Alperen geldi.
Doç.Dr. Mehmet Şahin’in özgeçmişini okuyan Alperen daha sonra mikrofonu Şahin’e bıraktı.
Ortadoğu’da Neler Oluyor konferansında konuşan Doç. Dr. Mehmet Şahin, Ortadoğu’da siyasi bir çalkantı olduğuna işaret ederek, Irak, İran, Suriye, Lübnan, Mısır, İsrail gibi ülkelerin bu çalkantı içerisinde yer aldığını söyledi.
Ortadoğu’nun tarihi süreci hakkında bilgi veren Şahin, Büyük Ortadoğu denmesinin sebepleri üzerinde durdu.
Programın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Doç. Dr. Mehmet Şahin’e teşekkür ederek bir buket çiçek takdim etti.
Programa AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu, KSÜ Rektörü Durmuş Deveci ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.