Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı Hocalı Şehitleri Millet Bahçesi önünde Hocalı Şehitlerini anma programı düzenledi.

Gerçekleştirilen anma programı İstiklal Marşı, Azerbaycan Milli Marşı ve Kur'an-ı Kerim Tilaveti’nin okunması ile başladı.

Düzenlenen anma programına Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde öğrenim gören Azerbeycanlı öğrenciler de katıldı.

Başkan Kayış yaptığı açıklama da; “Mostar Köprüsünden Çin Seddi’ne, Kırım’dan Türkmen eline bizler büyük bir aileyiz” dedi.

BİZ BÜYÜK TÜRK MİLLETİYİZ!

Başkan Kayış burada yaptığı açıklamalarında şu ifadelere değindi;“Ermeniler 25-26 Şubat 1992'de çoğu çocuk, kadın ve yaşlı olmak üzere 613 Azerbaycan Türkünü, kafalarını koparıp top oynama, kafa derisini yüzme, hamile kadınların karnını deşme işkencelerine varıncaya kadar vahşice katletmiştir.

Camilerin ahıra çevrildiği, mezarlıkların bile saldırıya uğradığı, olayın şahitlerinin yaşadığı, yaşanan olayların kamera kayıtlarında var olduğu "HOCALI SOYKIRIMI" Türk milletinin ortak acısıdır.

Bugün günlerden Hocalı..

Hocalı Soykırımında şehadete yürüyen soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Tarihsel Karabağ sorununu ve tarihin en büyük vahşeti olan Hocalı Soykırımı’nı Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız!

Anımız bir, acımız bir, Mostar Köprüsünden Çin Seddi’ne, Kırım’dan Türkmen eline bizler büyük bir aileyiz. Biz büyük Türk milletiyiz. Hocalı'da şehit olan soydaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Aziz Ruhları şad olsun. Tanrı Türk'e yar olsun, Turan eller var olsun!

Hocalı Soykırımının unutulmaması adına Hocalı Şehitleri Millet Bahçesi'ni yaparak Kahramanmaraş'a kazandıran, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç beyefendiye teşekkür ederim" dedi.