Geçen hafta seçilen yeni yönetim kurulu ve diğer kurullar bu hafta eski yönetici arkadaşlarından görevlerini devraldılar.
Yapılan devir-teslim toplantısında konuşan Av. Kemal Yavuz, Dr. Abdullah Tekinşen ve arkadaşlarının iki dönem üst üste yürüttükleri hizmetlerle Türk Ocakları’nın ilimizdeki faaliyet grafiğini daha da yükseklere taşıdıklarını, milletimizin bugünden yarına âcil kültürel ve stratejik konularının ehil bilim ve kültür adamlarının ağzından konuşulmasına vesile olduklarını, kendilerinin de ayni heyecanla hizmete devam edeceklerini söyledi.
Ayrıca, geçtiğimiz Güz döneminde yapılan konferans ve sohbetlerin bir “Konferanslar-Sohbetler” Kitapçığında toplanmasıyla verilen bilgilerin kalıcı hale getirilmesinden dolayı da teşekkür etti.

Dr. Abdullah Tekinşen de yaptığı konuşmada, Asırlık Türk Ocaklarının 103. Yılını idrak ettiği bu zamanda, Kamu Yararına çalıştığı tescil edilmiş bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak, milletinin birlik ve bütünlüğü dâvasını bir asırdan beri hep yükseklerde tuttuğunu, milletimize ve milliyetçilik düşüncesinin gelişmesine hizmetin bir bayarak yarışı halinde hep devam edeceğini, Av. Kemal Yavuz ve arkadaşlarının bu bayrağı daha da ileriye taşıyacaklarından emin olduklarını vurguladı.

Toplantı sonunda Av. Kemal Yavuz’un Başkanlığındaki Yönetim Kurulunda; Başkan yardımcılığına Uz. Dr. Ahmet Metin Başkan; Sekreterlik görevine Emekli Edebiyat Öğretmeni Berrin Bilginer; Muhasipliğe Elektrik Mühendisi Ömer Tüfekçi getirildiler. Doç. Dr. Mehmet Zahit Yıldırım, Yard. Doç Dr. Ziya Dumlupınar ve Dr. M. Ali Belpınar da Yönetim Kurulu üyelik görevlerini yürütecekler.

Hars Heyeti ve Danışma Kurullarının da dâhil olduğu toplantıda, Şubat’ın son haftasından itibaren Bahar dönemi Konferans ve Seminerlerinin/Sohbetlerinin genellikle Çarşamba akşamları yapılması, bu yıl özellikle Çanakkale Zaferiyle birlikte Ermeni Soykırımı yalan ve iddialarının da 100. Yılı olması hasebiyle bu yıl öncelikle bu konularda halkımızı aydınlatıcı etkinlikler icra edilmesi karar altına alındı.