Merkezi Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan Vakfın kadınlar kolunun organizesiyle Bahçelievler Camii yan tarafında açılan hayır çarşısının açılışı yapıldı.

Açılış nedeniyle açıklama yapan Hulusi Efendi Vakfı Kahramanmaraş Temsilcisi Kadir Bozgeyik, Türkiye genelinde açılan hayır çarşılarının, ülke genelinde daha çok insana yardım eli uzatabilmek amacıyla, "Her canlıya hizmet" anlayışıyla Kahramanmaraş'ta açıldığını ifade etti.

Hayır çarşısının yıl içerisinde vakıf gönüllüsü bayanların el emeği göz nuru ile hazırladıkları eşyalar ve iş adamlarının yaptıkları ayni bağışlarla düzenlendiğini belirten Bozgeyik, şunları kaydetti:

"Buralardan elde edilecek gelir ile ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilere yükseköğretim, ortaöğrenim ve barınma kursu verilecek. Kimsesiz, dul ve yetimlerin yakacak, giyecek ve yiyecek ihtiyaçlarının karşılanacağı, sağlık kuruluşlarının tıbbi cihaz, tefrişat gibi konulara destek olunacak. Ayrıca yaşlı yatalak ve maddi durumu olmayanlara sağlık taraması ve ilaç için maddi yardımla birlikte sıcak yemek yardımında bulunacak." 

Hayır çarşısında, giyim, gıda, çeyiz, el sanatları ve kırtasiye gibi bir çok çeşidin bulunduğu bildirildi.

Açılışa, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necaki Okay, Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöven, Albdulhamithan Camii Vakfı Başkanı Ömer Faruk Şirikçi, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ile Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, belediye meclis üyeleri, vakıf yönetim kurulu ve çok sayıda vatandaş katıldı.