Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin de aralarında bulunduğu 12 belediye tarafından uygulanan projenin çalıştayına ilgi büyüktü. Safran Otelde gerçekleştirilen çalıştaya Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, İŞKUR, Milli Eğitim, Halk Eğitim ve ilgili STK'ların temsilcileri katıldı.

İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi ile ilgili çalıştayda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çetinkaya projenin engelliler, şiddete uğramış kadınlar, sokakta çocukları çalışan aileler ve diğer dezavantajlı grupların toplum içindeki fonksiyonlarını artırmak ve onlara mesleki bir fonksiyon yüklemek için oluşturulduğunu söyledi. Türkiye genelinde 12 belediyede bu projenin yürütüldüğünü ifade eden Çetinkaya, Projeyi merkezi yönetimle yerel yönetimlerin birlikte gerçekleştireceğini belirtti.

Çalıştayda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin proje kapsamında dezavantajlı gruplardan yoksul vatandaşlar, engelli bireyler ve çalışan çocukların ebeylerine yönelik çalışmalar yapmasına karar verildi. Projenin Koordinatörlüğüne ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam getirildi.