Kahramanmaraş Ekonomik, Siyasi, Sosyal ve Kültürel Politikalar Araştırma Merkezi (KAPAM) Başkanı İsmail Yaşar, Çin'in Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur Türklerine uyguladığı zulmü kınadı.

Yayımladığı basın bildirisinde Çin'in Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur Türklerine uyguladığı zulme dünyanın sessiz kaldığına dikkat çeken KAPAM Başkanı İsmail Yaşar; “Yaşanan bu olaylar karşısında, ABD ve Avrupalı devletler dilsiz, insan hakları örgütleri kör, dünya basını sağır olmuş, 3 maymunu oynamaktalar. Doğu Türkistan’a sahip çıkacak tek millet yine Türk Milletidir” ifadelerini kullandı.

Yaşar, yayınladığı kınama mesajında şu ifadelere yer verdi: “

Al Bayraktan Gökbayrağa Selam Olsun!

Ey Türk oğlu Türk;

Türk medeniyetinin en önemli beşiklerinden biri olan ve Türk-İslam medeniyetinin mayalandığı, Yusuf Has Hacib’lerin, Kâşgarlı Mahmud’ların vatanı, Türksüzleştirme ve İslamsızlaştırma operasyonu ile karşı karşıyadır.

Doğu Türkistan’da Müslüman Türklerin inanç ve ibadet özgürlüklerine ve kimliklerini ifade etmelerine karşı yürütülen uygulamalar, her geçen gün tahammül sınırlarını zorlamakta ve bölge, âdeta yaşanmaz bir hâle getirilmeye çalışılmaktadır. Yurt dışına çıkan birçok Doğu Türkistan Türkü, kendi istekleri dışında, Çin'e zorla dönmek zorunda bırakılmakta, zorla getirilenlerin kendilerinden haber alınamamakta, yurt dışına çıkanların bölgedeki aileleriyle hiçbir şekilde görüşmelerine izin verilmemekte, meşhur sanatçılar, akademisyenler asılsız ve mesnetsiz iddialarla hapishanelere atılmakta ve her türlü hakları gasp edilmektedir.

Erkek, kadın, genç veya yaşlı demeden tüm Uygur Türk’ü kardeşimiz insanlık dışı vahşete kurban edilmektedirler. Doğu Türkistan’da Kuran-ı Kerim okumak dahil her türlü dini ibadetleri yasaklayan Çin hükümeti, dini eğitimi kısıtlayarak dinsiz bir nesil yetiştirme çabasındalar. Müslüman Uygur çocukları ailelerinden kopartılarak, Çin'in başka bölgelerinde Çin gelenekleri ile büyütülüp asimile ediliyor. Yaşanan bu olaylar karşısında, ABD ve Avrupalı devletler dilsiz, insan hakları örgütleri kör, dünya basını sağır olmuş, 3 maymunu oynamaktalar. Doğu Türkistan’a sahip çıkacak tek millet yine Türk Milletidir.

Buradan seslenmek istiyorum;

Eğer İslam dünyası Müslüman arıyorsa Doğu Türkistan Müslümandır.

Eğer Türk dünyası Türk arıyorsa Doğu Türkistan Türk’tür.

Eğer insanlık arıyorsan, Doğu Türkistan’da katledilen İnsanlıktır.

İşin özü Hazreti Ali'nin dediği gibi :"Bir Zulme Engel Olamıyorsanız Onu Herkese Duyurun!"

Doğu Türkistan'ın özgürlük mücadelesini başlatan Osman Batur'dan, İsa Yusuf Alptekin'den Abdulah Barat Mahdum'a, Muhammed Salih Damollam'a, Prof. Dr. Halmurat Gafur'a ve Mazlum Doğu Türkistan'ın bütün şehitlerine rahmet olsun.

Kahrolsun kızıl Çin, yaşasın tam bağımsız Doğu Türkistan

Ne Mutlu Türküm Diyene!”