KAPAM Başkanı İsmail Yaşar, EXPO 2023’ün Kahramanmaraş için büyük bir şans olduğunu, hep birlikte fırsata çevrilmesi gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş Ekonomik Sosyal Siyasi ve Kültürel Politikaları Araştırma Merkezi (KAPAM) Başkanı İsmail Yaşar, EXPO 2023’ün Kahramanmaraş için heyecan veren uluslararası bir proje olduğunu ifade ederek, başarısından dolayı Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’i tebrik etti.

KAPAM Başkanı Yaşar, yaptığı açıklamasında: “Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği AIPH'in Genel Kurulu’nun, oy birliği ile EXPO 2023 Kahramanmaraş'ı onaylamasını mutlulukla karşılıyor ve organizasyonu şehrimize kazandıran başta Onikişubat Belediye Başkanı Sayın Hanefi Mahçiçek olmak üzere ve emeği geçenleri kutluyoruz” dedi.

Projenin şehrimiz adına önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken Yaşar; “EXPO’lar ülkelerin ve şehirlerin kalkınması ve gelişmesini sağlayan şehrin bilinirliğini hem ulusal hem uluslararası arttıran halka eğitim kültür sanat ve eğlence deneyimi yaşatan iç ve dış turizmi canlandıran yeni iş imkanları oluşturan dünya kupası ve olimpiyatlardan sonraki en önemli uluslararası etkinliklerdendir.

EXPO 2023 Kahramanmaraş'ın ana teması, "Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık" olmuştur. Bu vesile ile Kahramanmaraş’a 50 ülkeden yatırımcı ve turist gelecek. Bu fuara yurtiçi ve dışı olmak üzere; toplamda 2 milyon ziyaretçinin gelmesi beklenmektedir. Bilgi, deneyim ve paylaşım güçtür. Bu bağlamda EXPO, Kahramanmaraş'a saygınlık kazandıracak ve değer katacaktır. Kahramanmaraş, bu vesileyle dünyaya açılacak ve her anlamda gelişme imkânı bulacaktır. Kahramanmaraş, yine bu vesileyle kültürel, tarihsel varlıklarını da tanıtmış olacaktır. EXPO 2023 projesi ile Kahramanmaraş’a en az 2 Milyon ziyaretçi gelecek ve kentte yaşanılan tanıtım eksikliğini ve hissedilen bu açığı kapatacaktır” diye konuştu.

KAPAM olarak kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan bu organizasyona katkı sağlamak adına her görevi yapmaya çalışacaklarını ifade eden Yaşar; “Konu ile ilgili düşüncelerimizi yakın zamanda Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile paylaşacağız. Kendisini tekrar tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.