Kahramanmaraş Kent Konseyi'nin koordinasyonunda; Kahramanmaraş Valiliği ile Kahramanmaraş Belediyesi'nin paydaş gruplar olduğu; Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla İçişleri Bakanlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından 2011 yılında yürütülmeye başlanan Stratejik Yerel Yönetişim Projesi kapsamında şehrimizde üçüncü toplantı gerçekleştirildi.

Yerel düzeyde katılımcı stratejik yönetimi güçlendirmek için başlatılan Stratejik Yerel Yönetişim Projesi ile yerel yönetimlerin kapasitelerinin iyileştirilerek, yerel yönetim reformunun kapsamının genişletilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında daha önce yürütülen çalışmalarda, vatandaş odaklı hizmet sunumunun geliştirilebilmesi için vatandaşların kamu hizmetlerinden memnuniyetini ele alan “vatandaş karnesi” ve kentin farklı bölgelerinde sunulan hizmetleri ve sosyo-ekonomik durumu anlamaya yönelik  “sosyo-ekonomik haritalama” ve “belediye bütçesinin takibi” gibi katılımcı araçlar oluşturulmuştu.

Bu kapsamda, katılımcı araçların Kahramanmaraş uygulamaları için proje ekibi Kent Konseyi ile işbirliği içinde Kahramanmaraş'ta çeşitli belediye birimleri ve il müdürlükleriyle sunulan hizmetler hakkında görüşmeler gerçekleştirerek muhtarlarla bir araya geldi.

Muhtarlarla yapılan toplantı çok farklı bir oylamaya da ev sahipliği yaptı. Muhtarlar kendi mahallelerine ilişkin öncelikleri hizmet başlıklarına göre oluşturulan sandıklarda oylama usulüyle belirlediler. Bu oylamayla,  ihtiyaçların ne ölçüde karşılandığının belirlenmesi ve buradan çıkan hizmet önceliklerinin belediyeler ve merkezi yönetim kuruluşlarının hizmet planlamasına katkı sağlaması amaçlandı.

Dört çalıştay halinde gerçekleştirilen toplantılara Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, İl ve Belediye Müdürlükleri temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda muhtar katıldı.