2012 yılı Ağustos ayında kurulan ve 2013 yılı Ocak ayında gerçekleştirilen 1. Genel Kurul toplantısında başkanlığına Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı ve Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan'ın getirildiği Kent Konseyleri Derneği Yürütme Kurulu toplantısı Kahramanmaraş Kent Konseyi Odası'nda yapıldı.

Toplantı ile ilgili bir açıklama yapan Kent Konseyleri Derneği Başkanı Zeynep Arıkan, “Kuruluşundan itibaren her ay Ankara'da gerçekleştirdiğimiz Kent Konseyleri Derneği Yürütme Kurulu toplantılarımızdan birini bugün Kahramanmaraş'ta gerçekleştiriyoruz. Toplantıya katılım sağlayan değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum. Bugünkü toplantımızda gündemimizde bulunan çeşitli konuları, yaptığımız ve yapacağımız faaliyetlere ilişkin konuları tartışıp karara bağlayacağız. Bu ay sonunda organize edilecek Uşak'taki Kent ve Ulaşım Çalıştayı, Haziran ayında Gaziantep'te düzenlenecek Engelliler Çalıştayı ile Kahramanmaraş'ta düzenlenecek Kadın Çalıştayına ilişkin görüş alışverişinde bulunacağız.“ dedi. 

Daha sonra söz alan Yalova Kent Konseyi'nden Hasan Soygüzel,“Bundan önce dönem başkanlığını yürüten Kent Konseylerimiz gibi Kahramanmaraş Kent Konseyi de Kent Konseyleri Birliği'nin gelişmesinde ve kökleşmesinde önemli rol oynadı. Bugünkü toplantımızda Zeynep Hanım'ın bahsettiği konularda ve gündemdeki diğer konular hakkında görüşeceğiz. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen Kent Konseyleri temsilcilerinin katıldığı bu toplantının yararlı geçeceğine inanıyorum.“ dedi. 

Şanlıurfa Kent Konseyi'nden Yusuf Sabri Dişli ise, “Türkiye'nin gündeminde barış süreci var. Biz de bu sürece destekte bulunarak ve bu masadaki yerimizi alarak ebruli bir desen oluşturduk. Türkiye'nin en doğusuyla en batısını temsil eden üyelerimiz mevcut. Bugün Kahramanmaraş'ta yürütme kurulu üyelerimizle bir araya geldik, toplantımızın yararlı olacağına inanıyorum.“ dedi.

Gaziantep Kent Konseyi'nden Necati Binici, “Kahramanmaraş Kent Konseyi'nin ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Kent Konseyleri AB sürecindeki ülkeler için önemli birer yapıyı oluşturmakta ve ülkemizde kurulmaya başladığı 2005 yılından itibaren 53 şehirde Kent Konseyi kurulmuş bulunmaktadır. Ancak bu sayı yeterli mi? Bence değil. 81 ilde de kurulacak şekilde çalışmalar yapılmalıdır. Ne zaman 81 ilde de Kent Konseyi kurulur ve bu Kent Konseylerini bir araya getiririz, o zaman başarılıyız diyebiliriz. Kent Konseyleri Birliği devlet katında artık muhatap alınmakta, çalışmaları dikkate alınmaktadır. Önümüzdeki süreçte yapacağımız üst düzey bürokrat ziyaretleri de bunun birer göstergesi olacaktır.” dedi.

Son olarak Gebze Kent Konseyi'nden Ahmet Esat Ural, “Kent Konseyleri Derneği olarak ayda bir Ankara'da toplantılarımızı gerçekleştiriyorduk. Bu sefer değerli başkanımız bize sürpriz yaparak bizleri Kahramanmaraş'a davet ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kent Konseylerinin paylaşım sağlayacağı, fikir ve görüşlerin paylaşılacağı bir web sitesinin yapılması konusundaki çalışmaları dolayısıyla da ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantının diğer gündem maddeleri olan, yürütme kurulu görevlendirmeleri ve sonraki toplantıların planlanması konuları tartışıldıktan sonra dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi.