Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi, yardıma muhtaç vatandaşlara yönelik yardımlarını sürdürüyor. Dernek sosyal incelemesi tamamlanmış 133 aileye et paketi dağıttı.

Bakanlar Kurulu tarafından izinsiz yardım toplama yetkisi kaldırılan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında 'terör örgütü' soruşturması başlatılan Kimse Yok Mu Derneği bütün engellemelere rağmen Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Türkiye ve dünyanın 113 ülkesinde muhtaçların yardımına koşan dernek gönüllüleri, Kahramanmaraş’ta yaklaşık 500 kilo eti ihtiyaç sahibi 133 aileye ulaştırıldı. Dernek binasında gerçekleştirilen dağıtımda, aileler kendilerine yapılan yardımlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yardım malzemelerini maddi durumu olmayan ve sosyal incelemesi tamamlanan ailelere ulaştırdıklarını kaydeden Kimse Yok mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Timurbanga, "Bu gün 133 ailemize bağışlanan kurban etlerinin dağıtımını yapmaktayız. 3 gün sonrada inşallah yaklaşık 2 ton peyniri 360 alimize dağıtımı olacak, bizler bu işe gönül vermiş kişileriz. Bize verilen emanetleri hemen sahiplerine ulaştırarak veren el ile alan el arasındaki köprü vazifemizi yerine getirmiş oluyoruz." dedi.

Yetim projesi kapsamında dünyanın 56 ülkesinde 62 bin yetimin yüzünün güldüğünü belirten Timurbanga, Afrika ülkelerinde açılan su kuyusu sayısının 2 bin 105’e ulaştığını söyledi.

Derneğin, eğitim yardımları kapsamında Türkiye'de 7, dünya da ise 28 adet oklu kompleksi inşaatı yaptığını ve bir kısmının tadilatını üstlendiğini kaydeden Timurbanga: "2008’de Darfur’a ilk ekiplerini gönderdiği günden bu yana Afrika’nın az gelişmiş ülkelerinde katarakt operasyonları gerçekleştiren Kimse Yok mu, Sudan, Çad, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Demokratik Kongo, Kongo Cumhuriyeti ve Nijer’de 2014 Eylül ayı sonu itibariyle 33 bin 32 kişinin yeniden görme sevinci oldu. Diğer tarafta Uganda, Haiti, Somali, Kenya, Etiyopya da yapılan Hastanelerle bu çalışmalara hız verilmiştir. Kimse Yok mu Derneği, eğitim alanında ülkemizde 3’ü Suriyeli mültecilere yönelik 7 adet, Dünya’da ise 28 adet olmak üzere toplam 35 okul ve eğitim kompleksi inşa etmiş veya tadilat ve tamiratını üstlenmiştir." diye konuştu.

2013-2014 Eğitim- Öğretim yılı içinde 3 bin 908 öğrenciye burs verildiğini de ifade eden Tümurbanga şöyle konuştu: "Yurt içinde bin 800 öğrenciye burs veren Kimse Yok Mu, yurt dışında ise 632’si Türkiye, Sudan ve Mısır’da eğitim gören Afrikalı öğrenciler olmak üzere 21 Haitili, 30 Bangladeşli, 5 Filistinli ve bin 500 Suriye uyruklu toplam
3 bin 908 öğrenciye aylık ortalama 200 TL tutarında burs vermektedir. Kimse Yok Mu, içinde bulunduğumuz 2014-2015 eğitim-öğrenim döneminde ise yeni bir projeyle daha ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında olmaya devam edecek."