Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi, Kızılayın Ramazan ayındaki en zor döneminde başlattığı kampanya ile bağışçı sayısını 3 günde yüzde 400 arttırdı. 3 gün süren kampanyanın son gününde kan verme aracında uzun kuyruklar oluştu.

Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, “Vatandaşlarımızın Ramazan ayında kan bağışına biraz uzak durması bu aylarda bağışçı kan sayımızda ciddi oranda düşüşe neden oluyor. Bu nedenle bizde yeni yöntemlerle bu ihtiyacı gidermeye çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi gönüllüleriyle birlikte gelerek hem kan verdi, hem de vatandaşlara broşür dağıtarak vermelerini sağladı. Özellikle Ramazan’da günde ortalama 10 ünite kan toplanırken kampanyanın başladığı günden son güne kadar bu sayı ortalama günlük 40 ünite seviyesine çıktı. Yani asgari yüzde 400 kan bağışçısı sayısında artışa neden oldu.” dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi gönüllüsü Uzm.Dr. Mehmet Nimet İğci ise kan bağışında bulunmak için geldiklerini, yoğun bir katılımın olmasının kendilerini sevindirdiğini belirtip, "Sadece gönüllüler değil Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerinin telkinleriyle yoldan geçen vatandaşlardan kan verenlerin sayısının da çok olması bizi ayrıca mutlu etti. Bu da gösteriyor ki vatandaşlar Kimse Yok Mu Derneği’nin içerisinde olduğu bir kampanyaya sorgusuz sualsiz destek veriyor. Ayrıca bir doktor olarak doğru bilinen bir yanlışı da düzeltmek istiyorum. Halk arasında ‘oruçlu iken kan verilmez’ diye bir söylenti var. Bu tamamen yanlış bir anne bebeğini gün boyu emziriyor ve orucunu da tutuyor. Süt veren annenin sağlığında hiçbir bozulma olmazken kan veren sağlıklı bir kişinin sağlığı neden bozulsun.” diye konuştu.

Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şube Başkanı Hasan Köksal da şube olarak 5 yıldır Kızılay'a destek verdiklerini aktarıp, "Ramazan ayında Kızlay'a kan bağışının azalmasından dolayı bizde bu konuda destek vermek istedik. Bütün gönüllülerimizi buraya kan vermesi için teşvik ettik. Kan bağışında bulunan herkese teşekkür ederiz. Son gün olması nedeniyle bu akşam iyi bir talep var. Beklenin üzerinde. Bu anlamda vatandaşlarımız çok duyarlı." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği'nin düzenlediği kampanyaya Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi üyeleri de gelerek topluca destek verdi.