Kimse Yok mu Derneği Kahramanmaraş şubesinde yapılan açıklamada; "Soma'da yaşanan maden faciasına bütün Türkiye'nin seferber olduğu çok sayıda yardım kuruluşunun ve firmanın Soma'ya gıda, yiyecek ve içecek göndererek maden bölgesinde bulunanlara yardımcı oldukları" ifade edildi.  "

Açıklama şu şekilde devam etti:

"Türkiye'nin dört bir tarafında gelen çok sayıda vatandaşın da hem çalışmalara katkıda bulundular hem de madende hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına maddi ve manevi destek oldu. Kimse yok mu derneği de facianın ilk gününde itibaren ASYA kurtarma ekibiyle maden ocağında mahsur kalan işçileri kurtarmak çalışmalarına destek verdi.  Ölen işçilerin yetim çocuklarına ve yaralı kurtulan işçilerin evlatlarına eğitim desteği sağlayacağını de duyuran dernek şu açıklamada bulundu  ”˜'Kazazede işçi yakınlarının Sağlık, Gıda, giyim ve ev ihtiyaçlarının karşılanması da acilen gerçekleştirilmesi planlanan hedeflerimizdendir. Bu kapsamda toplam 1000 çocuğun eğitim ihtiyaçları için 3 yıl boyunca derneğimiz tarafında çocuk başına yıllık 1.500.TL değerinde yardımda bulunacaktır"

Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş şubesi başkanı Mustafa Timurbanga "yardım etmek isteyen hayırseverlerimizin derneğimizi 0344 215 40 01 nolu telefonla arayarak yapmak istedikleri yardımları bildirebilirler veya hangi tür yardımlar yapıldığı hakkında bilgi alabilirler.  
Ayrıca SOMA Yazıp 5777 ye tüm operatörlerde bir kısa mesaj atarak 5.TL.  Bağışta bulunabilirler." dedi.