Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi gönüllüleri yaptıkları bağışlarla Afrika'nın çeşitli ülkelerinde katarakt hastalığı nedeniyle ışığa hasret kalan 150 hastaya umut oldu.

Afrika'da katarakt hastalığı nedeniyle gözleri görmeyen çok sayıda insanın gözlerini yeniden dünyaya açabilmeleri için Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi harekete geçti. Kimse Yok Mu Derneği Genel Merkezi’nin projesine destek kararı alan derneğin Konya şubesi gönüllüleri, 150 Afrikalı katarakt hastasını ameliyat yaptıracak. Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, "Afrika'da katarakt hastalığının ulaştığı boyutlar herkesin malumudur. Bizim gönüllülerimiz de Kimse Yok Mu Derneği Genel Merkezinin başlattığı katarakt projesine destek verdiler. Gönüllülerimiz, bu proje ile Afrika'nın kararan gözlerini ışıkla yeniden buluşturmayı amaçlıyor. Katarakt ameliyatlarıyla bazen Afrikalı bir annenin yavrusunu ilk kez dünya gözü ile görebilme sevincine, bazen de daha annesinden doğarken kapanan gözlerinin açılmasıyla mutlu olan bir kız çocuğunun sevincine vesile olabilecekler." dedi.

Katarakt, güneş ışınlarının dik geldiği Afrika'da yetersiz beslenme ve kum fırtınalarının etkisiyle oluşuyor. Tedavisi oldukça kolay olan bu hastalığın Afrika'da binlerce insanın görme yetisini kaybetmesine neden olduğu biliniyor. Bazı bebeklerin ise doğuştan katarakt hastalığıyla dünyaya gelmesi hastalığın ulaştığı boyutları gösteriyor.