Kimse Yok Mu Derneği Erzurum şubesi Ramazan süresince ihtiyaç sahibi bin 850 ihtiyaç sahibi aileye gıda kumanyası dağıttı. Yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında dernek gönüllülerinin önemli katsı olduğu belirtildi.

Asrın iyilik hareketi, 6 kıtada ihtiyaç sahibi insanlara gönüllüler aracılığı ile ulaşıyor. Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Bölge Koordinatörlüğü 7 kadrolu personelin yanı sıra 300'e yakın gönüllüsüyle ilçe ve en ücra mezralara kadar yardım malzemelerini yoksullara ulaştırıyor. Özel sektörde ya da kamuda görevli olan gönüllüler kimi zaman dağ başındaki bir köyde yalnız yaşayan dul bir kadına gıda kolisini evinin kapısına kadar götürüyor. Kimi zaman ise uzak bir köydeki yetim çocukları giydiriyor.

MANEVİ MUTLULUK DUYUYORUZ

Kimse Yok Mu gönüllülerden ev hanımı olan Hatice Açıkel, insanlara yardım etmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Evde boş oturmak yerine ihtiyaç sahibi insanlara yardım edebilmek için gece gündüz demeden koşturduğunu ifade eden Açıkel, "Yardım eli bekleyen, 'Kimse yok mu' diyen binlerce ihtiyaç sahibi insanın bulunduğu bir zamanda evde oturup tv izlemek yerine ya da komşular arası düzenlenen altın günlerine katılmak yerine ihtiyaç sahibi ailelere nasıl faydalı olurum düşüncesiyle Kimse Yok Mu Derneği'ne gönüllü olarak katıldım. Hergün ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardım malzemesi, giysi ya da evlerinin kapısına kadar sıcak yemek götürüyoruz. Mazlum, mağdur, yoksul insanlarımızın dua ve gönüllerini alıyoruz. Bu da bize manevi biz mutluluk veriyor." dedi.

KADİRŞİNAS GÖNÜLLÜLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kimse Yok Mu Erzurum Bölge Koordinatörü Şemsettin Keleş ise dernek lojistik merkezinde bulunan 'İyilik mağazası'nda 3 gün içerisinde 720 ihtiyaç sahibi vatandaşa bayramlık giysi dağıtıldığını ifade etti. Keleş, bayramlık giysilerin arefe gününe kadar devam edeceğini söyledi. Keleş, Ramazan süresince bin 850 ihtiyaç sahibi aileye gıda kumanyası dağıtıldığını sözlerine ekleyerek, "Ramazanda belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere bayramlık giysi, gıda kumanyası ile yine bu ailelerin çocuklarına oyuncak dağıttık. Bütün bu yardımların dağıtılmasında gönüllülerimizin büyük emeği var. Kadirşinas gönüllülerimiz olmadan bu yardım hareketinde başarılı olmamız mümkün değildi. Bağışçılarımıza ve gönüllülerimize çok teşekkür ediyoruz." dedi.