Kurulduğu günden beri din, dil, ırk ayrımı yapmadan 7 kıtada yoksullukla mücadele eden Kimse Yok Mu Derneği hayırseverlerle ihtiyaç sahibi aileler arasında iyilik köprüsü olmaya devam ediyor. Dernek, Erzurum'da geçen yıl binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşa yardım elini uzattı.

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Bölge Koordinatörü Şemsettin Keleş, şiddetli ve uzun kış mevsiminin yaşandığı Erzurum'da ihtiyaç sahibi ailelerin geçinmekte zorlandıklarını söyledi. Keleş, derneklerine başvuran ailelerin çoğunun soğuk kış günlerinde üzerlerine giyinecek ceketlerinin bulunmadığını ifade etti. KYD olarak kendilerine başvuruda bulunan ihtiyaç sahiplerine yardım amaçlı olarak bütün imkanlarını seferber ettiklerine işaret eden Keleş,"Şehrimizde kimi zaman bu kış gününde giyecek bir ceketi bile olmayan vatandaşlarımızın, çocuklarımızın soğuktan elleri ve ayakları üşüyor. Bu mağduriyet karşısında bizde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Erzurum da zaten insanlar yardımlaşmayı seviyor. Birçok insan bizlere gelerek bu insanlara sahip çıkmak istediklerini bildiriyor biz de köprü vazifesi görüyoruz." dedi.

Keleş, dernek olarak bu kış mevsiminde yüzlerce kişiye kışlık mont, ayakkabı ve kazak yardımında bulunduklarına da değinerek, "İhtiyaç sahibi ailelerimize kışlık giysi dağıttık. Bunun yanında ev eşyası ve gıda yardımında bulunuyoruz. Hilalkent Gıda Toptancılar Sitesi Numara 137' de bulunan iyilik mağazamıza aileleri getirerek gıda ve kışlık giysi ayakkabı almalarını sağlıyoruz. Belki de bu aileler ilk defa alış veriş yapmanın zevkini yaşıyorlar. Derneğimizin yaptığı iyilikleri yakından görmek ve bizzat yapılan bu yardımlarda bulunmak isteyen herkesi dernek merkezimize davet ediyorum." dedi.