Türk Kızılayı Adana Seyhan Şubesi, Adana Kan Hastalıkları Derneği üyesi kan hastalarına Ramazan dolayısı ile gıda yardımında bulundu.

Dernek üyelerine, kıyma ve kuşbaşından oluşan kavurma konserveler ile Ramazan gıda paketi dağıtan Şube Başkanı Eyyüp Azan, hayırseverlerin yardımlarıyla temin edilen hediyelerle, ihtiyaç sahibi muhtaç insanların yüzlerini, mübarek ayda güldürmek istediklerini söyledi. Yardımları, hayırsever bağışçıların destekleriyle gerçekleştirdiklerini ifade eden Azan, "Gıdaları burada dağıtarak, en azından bağışçılarımız ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi görüyoruz. Bu çaba ve yardımlar bizleri ayrıca mutlu kılmaktadır.” dedi.

Başkan Azan, Kızılay olarak sadece Ramazan'da değil sürekli olarak ihtiyaç sahiplerine imkanlar dâhilinde yardımlarını ulaştırma gayret ettiklerini belirterek, “Tabi ki, burada en önemli unsur hayırseverlerimizdir. Kızılay olarak ayrıca yardım toplama hizmetimiz de vardır. Bunların başında da kan bağışı toplamaktadır. Ancak, Ramazan nedeniyle kan bağışlarında önemli düşüş olmuştur. Vatandaşlarımızın, Ramazan'da da kan bağışlarını iftardan sahura kadar belli noktalarda toplamayı sürdürüyoruz. Duyarlı halkımızın kan bağışına hassasiyet göstermesini önemle rica ediyoruz. Kan bağışına Ramazan'da da önem verelim.” diye konuştu.

Dernek Başkanı Şahin Özbingül de, her yıl kan hastası mağdur üyelerine, erzak ve kuşbaşı-kavurma yardımı yaparak onlara sahip çıkan Seyhan Kızılay Şube Başkanı Eyyüp Azan’a, tüm üyeleri adına teşekkür ederek, bu yardımların tüm kurum ve kuruluşlara örnek olmasını temenni etti.