Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Av.Timur Borahan,dernek olarak ilimizde sosyal, kültürel ve çevre anlamında bir çok çalışmalara imza attıklarını söyledi.
   
 Borahan, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Mahmud Es'ad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi ile birlikte  15 Kasım Cumartesi günü saat 12:30 da , Kahramanmaraş Büyüklerini Yad Ediyor adlı programda, Şeyhadil Mezarlığında metfun bulunan Darendeli Muhammed Hilmi Efendiyi anma  sempozyumunda, sayın valimizi aramızda görmekten şeref duyarız” dedi.
    
Vali Güvençer; Bu tür sosyal programlara vakitlerinin el verdiği ölçüde katılmaya gayret gösterdiklerini, yapılacak programa müsait olmaları durumunda katılacaklarını belirtti. 
   
Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ahmet Özkul, kulüp olarak yaptıkları çalışmalar hakkında, Vali Güvençer'e bilgi verdi.  2012 yılında tescil almalarına  rağmen, yapmış oldukları izcilik ,bilek güreşi yarışmaları,kültür yarışmaları,tarihi ve kültürel geziler, yaz okulları,aşure etkinlikleri, izci ve doğa kampları,sanatsal kurslar gibi farklı çalışmalarla ilimizin önde gelen gençlik kulüplerinden  biri olduklarını söyledi. 
    
Özkul, kulüpleri bünyesinde 60 izci lideri 2 antrenör 300  izci ve 25 bilek güreşi sporcusu bulunduğunu, günden güne bu sayının sürekli  artış gösterdiğini belirtti. 
    
Özkul “Yapacağımız  çalışmalarda sayın valimizin desteklerini bekliyoruz” dedi. 
    
Vali Güvençer, Gençlik adına böyle güzel çalışmalar yapıldığını duymaktan gurur duyduklarını belirtti.
    
Vali Güvençer,Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği ve Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.