Amasya'nın Merzifon ilçesinde bir grup ev hanımı, gelirini ihtiyaç sahibi öğrencilerin harcamak üzere kermes düzenledi.
Gülsüm Durmuş ve Eda Özyazıcı ve Merve Erkek tarafından düzenlenen kermesin açılışına Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Altınay, Merzifon Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) ilçe Başkanı Mustafa Kaplan, Merzifon Büyük Birlik Partisi ilçe Başkanı (BBP) Kani Karakollukçuoğlu,Ümit Eğitim Kurumları Müdürü Arslan Cömert, Ahi Dershanesi Müdürü Nuri Görgel çok sayıda vatandaşlar ve davetliler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, "Hayırsever hanımefendilerin bir araya gelerek el emeğiyle hazırladıkları kermesin açılışında bulunmaktan dolayı mutluyum. Birkaç ev hanımının bir araya gelerek hiçbir karşılık beklemeden böyle bir kermesi düzenlemesi yardımlaşma açısından çok önemli." dedi. Yapılan duanın ardından açılış kurdelesi kesildi.
Merzifon Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi karşısında açılışı yapılan kermes 06 Mayıs tarihine kadar açık olacak ve buradan elde edilecek gelir, Muzaffer Yurdunda kalan kız öğrenciler ve yurt dışındaki öğrencilerin ihtiyaçları için kullanılacak.