Muş Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Muş İl Temsilcisi Emrullah Özbey, Muş Devlet Hastanesi’nde yaşanan bazı olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

MGC ve TGC Muş İl Temsilcisi Emrullah Özbey tarafından yapılan açıklamada, Devlet Hastanesi’nde önceki gün İHA Muhabiri Recai Deniz’in yaşamış olduğu olay kınandı. Yapılan açıklamada, "Hastane yöneticisi Ömer Cengiz’in ‘Sen benim telefonuma nasıl ulaştın. Beni ne hakla ararsın. Her şeyle ben ilgilenmek zorunda değilim. Sen önce telefon numaramı kimden aldın onu söyle’ gibi sözler sarf edip, arkadaşımızın mağdur olmasına neden olmuştur. Bu tavrından dolayı kendisini kınıyor, davranışından dolayı tüm kamuoyundan özür dilemesini bekliyoruz” denildi.
Emrullah Özbey tarafından yapılan açıklamasında şu görüşler yer aldı: “Muş devlet hastanesinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Hastane yöneticisini arayarak kendisini tanıtan İhlas Haber Ajansı Muhabirinin sorularını yanıtlamak yerine muhabiri terslemesi hiçbir yöneticilik vasfıyla uyuşmamaktadır. Muş Devlet Hastanesi Yöneticisi Ömer Cengiz, ‘sen kimsin, numaramı nerden aldın? Önce bunun hesabını ver’ gibi sorularla meslektaşımıza hakaret etmiştir. Muş Devlet Hastanesi Yöneticisi Ömer Cengiz’i meslektaşımıza karşı yaptığı bu yakışıksız tavrı nedeniyle kınıyoruz. Kamu kurumlarında bulunan idarecilerin ortamı gerecek davranışlar içinde bulunmamaları büyük önem taşımaktadır. Kurum amirlerinin gazetecilere cevap vermemeleri ve gazetecileri tehdit etmeleri bir alışkanlık haline gelmiştir. Bu alışkanlıktan bir an önce vazgeçilmesi ve bulunulan konum gereği halka hizmet etmeleri ve gazetecilerin sorularını cevaplamaları gerekmektedir. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışan gazeteciler de görevlerini sorunsuz bir şekilde yerine getirecektir." denildi.

Yaşanan sıkıntının Muş Valisi Vedat Büyükersoy’a iletilmesine rağmen hastaneye içerisinde teçhizatı ve şoförü bulunmayan bir ambulans gönderildiği hatırlatılan açıklamada, "Yaşanan bu sıkıntı meslektaşımıza değil de herhangi bir vatandaşa da yapılabilirdi. Biz yetkililerin konu ile ilgili olarak inceleme başlatmasını ve bu gibi durumların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını beklediğimizi hatırlatarak konuyu kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz." ifadelerine de yer verildi.