Midyat Seyitler Derneği Başkanı Mehmet Selim Yıldız, çözüm sürecine ilişkin tarafları sağduyuya davet etti.

Midyat’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından Midyat Seyitler Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Misey Der) Yönetim Kurulu, çözüm sürecinde barış dilinin, üslubunun hakim olması ve tarafların daha dikkatli, duyarlı, sorumlu yaklaşımlar içinde olması gerekliliğini vurguladı.
Her kesim için, herkes için hayati önemde olan çözüm ve barış sürecinin selamete ermesi için herkesin buna katkı sağlaması gerektiğini vurgulayan Misey Der Başkanı Mehmet Selim Yıldız, İslamiyet'e göre, hangi ırk, dil ve ülkeden olursa olsun, bütün Müslümanların birbirinin kardeşi olduğunu belirtti.
Yıldız, "Dillerimizin ve renklerimizin ayrı olması Allah’ın ayetlerindendir. Hiçbir milletin diğerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir. Farklı halklar ve kabileler halinde yaratılmışız. Bugüne kadar Kürt ve Türk halklarının karşı karşıyı getirilerek çatıştırılması planlarının tutmamasının en büyük nedeni her iki halkın da Müslüman oluşudur. Türkiye’nin en önemli ve acil meselesi olan Kürt meselesinin adil bir çözüme kavuşması için meselenin doğru bir zeminde tartışılması, çözüm sürecinin daha şeffaf bir şekilde yürütülmesi, silah ve şiddetin bir hak arama yöntemi ve alan hâkimiyeti sağlama aracı olarak görülmesinden vazgeçilmesi gerekir. Çözüm süreci bu öfkenin, nefretin aşağı çekilmesi gereken dönemlerdir. Herkesin, hepimizin buna son derece dikkat etmesi gerekir. İktidar, muhalefet, kürt harekâtının farklı siyasi görüşleri olan ve yaklaşan seçimlerin de etkisiyle birbiriyle rekabet halindeki farklı partiler olsalar da, süreci yürüten taraflar olarak daha dostane yaklaşım ve tavırlar içinde olmalarının sürecin ruhuna ve hedefine daha uygun olup, daha hızlı yürümesine katkı sunacaktır. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, Batıda ve Karadeniz gölgesinde HDP'ye yönelik saldırılar da artıyor. Tehlikeli gerginlik büyüyor ve insanların hayatına mal olacak bu ırkçı saldırıları kınıyoruz. Demokraside farklı fikirler olacak bu bir zenginliktir. Vatandaşların ve demokratik kamuoyunu bu tür ırkçı saldırılar karşısında duyarlı ve dikkatli olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Dernek Başkanı Yıldız çözüm sürecinden umutlu olduklarını belirterek, kalıcı bir barış için herkese daha sorumlu, duyarlı, sağduyulu, diyalog ve uzlaşma içinde olma çağrısında bulundu.