Oruç, İHH Kahramanmaraş Temsilciliği tarafından bir restoranda düzenlenen "Yetim Buluşmaları" programında, kentin, yetimlere ulaşma konusunda iyi bir seviyede olduğunu söyledi.
İHH olarak yıl sonunda 100 bin yetime ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Oruç, şunları kaydetti:

"Şu anda 52 bin yetime yardım ulaştırıyoruz. Afrika'da 1 milyon yetime bakan misyoner kurumlar var. Şimdi bu çocukları biz yalnız mı bırakacağız. Elbette bırakmayacağız. Yalnız, 'dünyada yetim problemini çözdük' diye söylemeyeceğiz. Biz, 400 milyon yetimin sadece 100 binine bakabiliyoruz. Damla olduğumuzu bileceğiz ve yetim bırakan düzenin karşısında durmaya devam edeceğiz."

- "Anadolu'yu umut olarak görüyorlar"

Oruç, İHH'nın hiçbir zaman kendini ön plana çıkarmadığını dile getirdi.

Halen 136 ülkede çalışma yaptıklarını hatırlatan Oruç, "İHH'nın kurban faaliyetini, 'üzerinde güneş batmayan çalışma' olarak tarif ediyorum. Kurban kestiğimiz ülkedeki insanlar bayram ediyor. Birlik bu, beraberlik budur. Bunu yapabildiğimiz müddetçe gelen rüzgarların karşısında durup çocuklarımız muhafaza edilebiliriz. Dünyanın neresine giderseniz gidin, sıkıntıda olan Müslümanlar Anadolu'yu umut olarak görüyor" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından İHH tarafından hazırlanan film izlettirildi, geliri yetimlere aktarılacak olan Mavi Marmara Gemisi'nde kalan bir atkı ise açık artırma usulüyle 4 bin liraya satıldı.

Programa,Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İHH Kahramanmaraş Şube Başkanı Süleyman Erayman, Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöven, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İHH gönüllüleri ve diğer ilgililer katıldı.