Saffron Otel'de yapılan genel kurul toplantısına; Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan ve Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu da katıldı. 

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, genel kuruldaki konuşmasında; özgürlüklerin ortadan kaldırıldığı ortamlarda, ilk zararı emekçilerin gördüğünü belirterek, “Bu yüzden biz, ekmek mücadelemiz kadar da özgürlük ve demokrasi mücadelesi veriyoruz.” dedi. Orman Teşkilatı ve TİGEM işletmelerinde çalışan işçilerin, geçmişte uzun yıllar boyunca kamudaki en düşük ücreti aldığını anlatan Settar Aslan, “Bu işçilerimiz Öz Orman-İş çatısı altında toplandıktan sonra yaptığımız toplu iş sözleşmeleriyle, bugün orman ve tarım işçilerimiz, ücret ve sosyal haklar bakımından kamuda ilk beşe girmiştir.” diye konuştu.

Settar Aslan, geride kalan süreçte, işçilerin ağır sorunlarını büyük ölçüde çözdüklerini de anlatarak, “Bugün en önemli sorunumuz, geçici işçilerimize kadro verilmesidir. Orman teşkilatında yılın 12 ayında yapılacak iş olduğu halde, maalesef bizim 9 bini aşkın işçimiz, yılın 5 ay 29 gününde çalıştırılıyor. Yılın diğer yarısında yapılması gereken işler ise, hizmet alımıyla yürütülmek isteniyor. Geçici işçilerimize kadro almak için mücadelemiz devam etmektedir. Kadro adama değil, işe verilmelidir.” dedi.

Aslan, sendikal mücadeleyi bir ”˜kavga zemini' olarak görmediklerini de anlatarak, şunları söyledi:

“Biz işletmelerimizi, işyerimiz ve ekmek teknemiz olarak görüyoruz. İşimiz zarar görürse, ekmeğimizin küçüleceğini biliyoruz. Sendikacılığı da bu bilinçle yapıyoruz. Kimse bize, oturduğu köşelerden, ”˜Hadi, ne duruyorsunuz, çıkın sokağa”¦' demesin. Geçmişte sokağa çıktığımızda neler olduğunu gördük. Kargaşa dönemlerinde en büyük kırbacı yiyen, biz emekçiler oluyoruz. O yüzden, biz nerede duracağımızı biliriz. Bize akıl verenler, buyursun kendileri sokağa çıksın.”

Settar Aslan, çevre ülkelerde yaşanan zulüm ve savaşlardan kaçanların Türkiye'ye sığındığını, ancak benzer bir faciada Türkiye'de yaşayan insanların gidebileceği bir yer olmadığını anlatarak, şöyle devam etti:

“Bu güzel ülkenin kıymetini bilelim; ülkemizi karıştırmak için çabalayanlara fırsat vermeyelim. Türkiye Cumhuriyeti bir ”˜türedi devlet' değil, coğrafyaya 600 yıl hükmetmiş bir cihan devletinin mirasçısıdır. Büyük bir kültür ve medeniyetin mirasını taşıyoruz. O yüzden, bu ülkede yaşayan insanlar olarak, paylaşamayacağımız bir şey yoktur. Bu ülkede, kurt ile kuzu yan yana yaşayabilir.” diye konuştu.

Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu da, işveren olarak, Öz Orman-İş Sendikasıyla son derece uyumlu bir çalışma yürüttüklerini ve ortaya çıkan sorunları, karşılıklı saygı ve aile birliği anlayışı içinde çözdüklerini söyledi. Sabuncu, genel kuruldan sonra oluşacak yönetimle de, gelecekte iyi bir çalışma yürüteceklerini sözlerine ekledi.

Şube Başkanı Latif Çoban da, orman emekçilerinin çoğu zaman dağ başlarında, doğal ortamlarda hizmet verdiğini anlatarak, “Zor şartlarda çalışan işçilerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Öz Orman-İş'in varlığını, samimiyetini ve sıcaklığını tüm üyelerimize hissettirmek için var gücümüzle çalıştık.” şeklinde konuştu.

Genel Kurul Divan Başkanlığını Öz Orman-İş Genel Teşkilat Mali Sekreteri Ali Bilgin, Başkan Yardımcılıklarını Öz Orman-İş Genel Sekreteri Bayram Ayaz, Adana Şube Başkanı Şahin Cerit ve Şanlıurga Orman ve Su İşleri Müdürlüğü İşyeri Temsilcisi İmam Anuk'un yaptığı genel kurula, Öz Orman-İş Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar, Genel Mevzuat-Araştırma Sekreteri Mehmet Çelik, bazı orman işletme müdürleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda orman ve tarım işçisi delege katıldı.

Latif Çoban ve Ali Görgel başkanlığındaki iki farklı listeyle girilen seçimde; Şube Başkanlığına Latif ÇOBAN, Şube Sekreterliğine Yücel AVCIOĞLU ve Şube Mali Sekreterliğine de Toymuk TOY seçildi.