Sendikanın taşeronluk sisteminde işçi statüsünde çalışanların sorunlarına çözüm üretmek için kurulduğunu belirten Arifoğlu, yetki belgesi için ilgili bakanlığa başvuru yapıldığını söyledi. 
Hedeflerinin kadro alabilme olduğunu belirten Arifoğlu : “Haziran ayında göreve başladığımız günden bu güne kadar üye sayımız 600'ü geçmiş durumda. İlk günden itibaren hedefimiz bellidir. Kadro alabilmek. Olmuyorsa Asıl işçi olarak çalışıp, asıl işçi haklarından yararlanıp yaşam seviyemizin yaşanabilir duruma getirilmesidir.” dedi.

“TORBA YASADA BİZLER İÇİN OLUMLU MADDELER VAR”

Yürürlüğe giren torba yasa kanunun beklentileri tam olarak karşılamadığını ancak atılan adımlarla olumlu gelişmeler kaydedildiğini anlatan Arifoğlu, yasa kapsamında yıllar sonra kıdem tazminatı hakkının elde edildiğin belirtti. Sosyal ve idari alanda bir çok hakkın toplu sözleşmeyle elde edileceğinin altını çizen Arifoğlu: “Torba yasa beklentilerimizi tam olarak karşılamasa da bizler için olumlu maddeler de var. Mesela; Toplu İş Sözleşmesinden yararlanma hakkı, İdari, sosyal birçok hakkımızı Toplu sözleşmeyle alacağımıza inanıyorum. Bunun ilk adımı olan Yetki belgesi için Bakanlığa müracaat etmiş bulunmaktayız.650 kişinin çalıştığı kurumda 600 kişi adına müracaatımızı yaptık. Yani yüzde 95 i temsil ediyoruz. İnşallah kısa sürede Bakanlıktan yetkimizi alacağımıza inanıyorum, ondan sonra toplu sözleşme için yasal süreç başlamış olacak. Kıdem tazminatı hakkının verilmesi. Yıllar sonra bu sorunumuzun da çözüme kavuşması bizler için güzel bir gelişmedir. İhale sürelerinin 3 yıla çıkarılması, Yıllık izinler ve mesai saatleri gibi konuların netleşmesinde bizler için olumlu atılmış adımlardır. Ama bunlar yeterlimi? Hayır. Bizim amacımız bellidir. O amacımıza ulaşıncaya kadar sesimizi duyurmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“ŞEHRİMİZDE TAŞERONUN ADI BİLE YOKTU”

Sendika faaliyetleriyle ilgili de bilgi veren Arifoğlu şöyle konuştu: “3 ay öncesine kadar taşeronun adı maalesef şehrimizde de yoktu. Çok şükür, arkadaşlarımızın verdikleri destekle bugün her yerde sendikamız biliniyor ve taşeronların sorunları tartışılıyor. Bu arada 50 yıldır var olan ama biz sahaya inene kadar Kahramanmaraş'ta taşeronların varlığından dahi haberi olmayan diğer sendikaya da taşeronları hatırlattığımız için mutluyuz. Şimdi diyorlar ki; ”˜çalışanın yüzde 50'sinin bir fazlasını bulduğumuzda müracaat edeceğiz' diyorlarmış. Merak etmesinler biz yüzde 95 adına Bakanlığa müracaatımızı yaptık. Ayrıca torba yasayla birlikte Türkiye barajı yüzde bir olarak resmileşti ve resmi gazetede yayımlandı. Ancak bu arkadaşlarımız hala barajın yüzde bir olduğunu kabullenmiyorlar. Torba yasayı incelerlerse doğruyu görürler ve arkadaşlarımızı yanlış yönlendirmezler. Yani Türkiye barajı konusunda herhangi bir sıkıntı yoktur.”

“ASIL İŞÇİ STATÜSÜNDE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ”

İş hayatında ”˜Asıl İşçi' statüsünde çalışmak istediklerini dile getiren Arifoğlu, hükümet kanadının ikinci bir torba yasa hazırlığında olunduğunu hatırlattı. Çalışma şartları ve sosyal haklarla ilgili milletvekillerinden destek isteyen Arifoğlu şunları aktardı: “Şimdi ikinci bir torba yasanın hazırlandığını Çalışma Bakanımız açıkladı. Asıl işte çalışanların Bakanlar Kurulu tarafından belirleneceğini söyledi. Bizler baştan beri asıl işi yaptığımıza inanıyoruz. Asıl işçi statüsünde çalışmak istiyoruz. Bunun için milletvekillerimizden ve şehrimizin idarecilerinden destek bekliyoruz ve destek olacaklarına inanıyoruz. Genel Başkanımız da Bakanlıkta çalışmalarını yapıyor. İnşallah sonuç alacağımıza inanıyorum.”

Bayram'da hastane çalışanları ziyaret ettiklerini de kaydeden Arifoğlu: “Arkadaşlarımızı bayramlarda da yalnız bırakmamaya çalışıyoruz. Bu bayramda da Hastaneleri gezerek arkadaşlarımızı görevleri başında ziyaret ettik ve bayramlarını kutladık. Arkadaşlarımızdan son olarak sabırlı olmalarını, hedefimize ulaşacağımızı bilmelerini ve kafalarını karıştırmak isteyen kişilere aldanmamalarını rica ediyorum. Bize güvenmeye devam etsinler.” ifadelerini kullandı.