Kimse Yok mu Derneği Kahramanmaraş Şube başkanı Mustafa Timurbanga yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

Yaklaşık 4 yıl önce Esat zulmünden kaçıp ülkemize ve şehrimize gelen Suriyeli mülteciler savaşın ve katliamın uzamasıyla bulundukları şehirlere uyum sağlamaya ve iş yerleri açmaya başladılar.

Yaklaşık 51 bin Suriyelinin yaşadığı Kahramanmaraş ta 16000 Suriyeli çadırlarda kalırken 35000 Suriyeli şehrin muhtelif mahallelerine dağılmış durumdadır.Çadırlarda kontrol  altında olan ve psikolojik olarak birbirini denetleyen Suriyeliler aynı zamanda da okullar açıp gençlerine eğitim veriliyorlar.

Suriyelilerde büyük tehlike dışarıdaki gençler; zira 10-12 yaşlarında Kahramanmaraş'a  gelen çocuklar bugün 14-16 yaşlarında eğitimsiz ve denetimsiz birer genç, bize düşen öncelikli olarak bu gençlerin eğitim problemlerini çözmek, 2. olarak bu ailelerin ihtiyaçlarını kendilerinin karşılamasını sağlayacak iş imkanlarını sunmalı diyen Timurbanga sözlerine şöyle devam etti “ görünen o ki bu zulüm ve katliamlar Esat zulmü, PYD zulmü ,ışıd zulmü gibi değişik kisvelerle devam edecektir, bizlere düşen vazife düşenin elinden tutmaktır. Bir sanayi kenti olan şehrimizde gerek fabrikalarımızda gerekse küçük ve orta ölçekli iş yerlerimizde bu insanlara iş vermektir. 

Aksi takdirde içlerindeki 3-5 kendini bilmez Suriyeli yüzüne komple bir toplumu dışlamamız ne insanlığa ne de bizim töre ve adetlerimize sığar.Zira fitnecilere fırsat vermemek lazım bu insanlar kendi istekleriyle yurtlarından , vatanlarından kopmadılar.Bilakis zalimlerin zulmünden kaçıp bizlere sığındılar , bizlere düşen hocalarımızında dediği gibi ensar ”“ muhacir kardeşliği. Sakın ola ki olayları büyütme adına ortalığa saçılan şu şunu kesmiş , şu şunu doğramış gibi altı astarı olmayan kışkırtıcı haberlere itimat etmeyelim, iç karışıklık çıkartma adına fitne kapıda unutmayalım.

Dua ve niyazımız şudur ki cenabı Allah bu zulmü durdursun bu insanlarda biran önce vatanlarına dönsünler.