Almanya'da yakın akrabalarını dini istismar eden gruplara kaptıran kişilerin Federal Göç ve Mülteci Dairesi'ne (BAMF) bağlı Radikalizm Danışma Dairesi’nden yardım istediği bildirildi.

Konu hakkında Alman medyasında yayınlanan haberlere göre yakınlarını bu aşırı gruplara kaptıranların daha fazla telefonla yardım talep ediyor. Mitteldeutsche Zeitung gazetesi, 2012 yılında daireye yardım için 185 telefon araması yapılırken, bu rakamın bu yılın ilk altı ayında 451 olduğunu yazdı.

Danışma hizmeti rakamlarının da 74'den 118'e yükseldiğini belirten BAMF'ın bir basın sözcüsü, 2012 yılında göreve başlayan radikalizm dairesine toplam bin 700 kez arama yapıldığını ve bunların 630'unda danışma görüşmesi gerçekleştiğini ifade etti. Kurumu arayanlar arasında velilerin yanı sıra, öğretmenlerin, arkadaşların ve spor derneğinden arkadaşların yer aldığının belirtildiği haberde, arama nedeninin ise genelde kaygı olduğu bildirildi. Konu hakkında Zaman'a açıklama yapan BAMF basın sözcüsü Christoph Sander, arama yapanların yaklaşık yarısının göçmen kökenli olduğunu, ancak bunların ne kadarının Türk olduğunun bilinmediğini haber verdi.

Sander, en çok aramanın Kuzey Ren Vesfalya, Hessen, Berlin, Bremen ve Hamburg eyaletlerinden yapıldığını sözlerine ekledi. Danışmanlık hizmetinin Almanca ve Türkçenin yanı sıra diğer dillerde de verildiğini anlatan sözcü, en büyük amaçlarının aile ve radikalleşen gençler arasındaki güveni yeniden tesis etmek olduğunu söyledi.