Hollanda'nın Lahey şehrinde faaliyet gösteren Seva Eğitim, Kültür ve Sanat Akademisi’nin düzenlediği iftar programları sürüyor.

Seva Vakfı Başkanı Nevzat Önal, "Amacımız Hollanda'daki tüm sivil toplum kuruluşlarını, işadamlarını ve basın mensuplarını bir araya getirip, beraber iftarımızı açmak ve gönül birliği oluşturmak. Bu amaçla insanların bir araya gelip, birbirlerini daha iyi tanıması, hem bu Ramazan vesilesi ile tutmuş oldukları oruç ve yardımların hayırlara vesile olmasını diliyoruz." dedi.

Bu yıl Türk derneklerinin verdiği iftarlara dördüncü kez katıldığını söyleyen Hollandalı Jessie Voerman, "Hollandalı Türklerin dayanışmalarını son derece takdire şayan bir çalışma olarak değerlendiriyorum." dedi.

Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Arif Yakışır da "Ramazan'ın ilk gününden itibaren, farklı kurum ve kuruluşların iftar davetlerine iştirak ediyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu Hollandalı dostlarımızın da bu iftarlarda olması bizleri tanımları açısından son derece önemli buluyorum." ifadelerini kullandı.

Rotterdam Caharlois Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Baran ise "Hollanda Türk toplumu olarak birlik ve beraberlik içinde Ramazan ayını huzurlu bir şekilde eda ediyoruz. Burada uzun zamandır görüşemediğimiz insanlar ile tekrar bir arada bulunduk." dedi.