Sağlık-Sen üyeleri yapılacak toplu sözleşme öncesinde, Tokat Devlet Hastanesi önünde reçeteli eylem düzenledi.

Sağlık-Sen Tokat İl Başkan Yardımcısı Muhterem Kurt tarafından Tokat Devlet Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklamasında, yapılacak toplu sözleşme öncesi hükümetten istek ve talepler dile getirildi. Başkan Yardımcısı Kurt, sağlık çalışanlarına 5 yıla 1 yıl yıpranma payının hayata geçirilmesini isterken, 2016 yılında yüzde 16 zam ve taban aylığa net 150 TL, 2017’de ise yüzde 14 zam ve taban aylığa net 100 TL ücretlerine zam istediklerini dile getirdi.

Toplu sözleşme masasına Sağlık Sen olarak 90’ın üzerinde taleple girdiklerini belirten Kurt, şunları kaydetti: "2016 yılında, birinci 6 ayda yüzde 8, ikinci altı ayda yüzde 8 ve 1 Ocak 2016’dan geçerli olmak üzere taban aylığına 150 TL zam artı 2015 yılı ekonomik büyüme oranının yüzde 50’si ve üç aylık dönemlerdeki büyüme oranları kadar refah payı artışı artı enflasyon farkı istiyoruz. 2017 yılında, birinci 6 ayda yüzde 7, ikinci 6 ayda yüzde 7 ve 1 Ocak 2017’den geçerli olmak üzere taban aylığına 100 TL zam artı 2017 yılında üç aylık dönemlerdeki ekonomik büyüme oranı kadar refah payı artışı artı enflasyon farkı istiyoruz. Gelir vergisi kaynaklı maaş kayıplarının telafisi kamu görevlilerinin yıl boyunca yüzde 15 vergi diliminde vergi ödemesini ve bunu aşan tutarın işveren tarafından karşılanmasını istiyoruz. 2005 yılında sonra göreve başlayan kamu görevlilerine 1 derece verilmesini istiyoruz.’’

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YIPRANMA PAYI HAYATA GEÇİRİLMELİDİR

Sağlık çalışanlarının sosyal güvenlik mevzuatına göre 'tehlikeli, çok riskli' hizmet grubunda çalıştıklarını dile getiren Kurt, "Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatta olduğu gibi 5 yıla 1 yıl yıpranma payı hayata geçirilmelidir. Ayrıca, döner sermaye tavan oranları hekim dışı sağlık çalışanları için 1,5’dan 2’ye, riskli birimler için 2’den 2,5’a çıkarılmalıdır. Hastanelerde, sağlık müdürlüklerinde ve halk sağlığı il müdürlüklerinde görev yapan hemşire, ebe, sağlık memuru, laborant, sağlık teknisyeni gibi tüm sağlık hizmetleri sınıfı çalışanların, genel idari hizmetler sınıfı çalışanların, teknik hizmetler sınıfı çalışanların ve yardımcı hizmetler sınıfı tüm sağlık çalışanlarının kadro unvan katsayı oranları 0,10 puan artırılmalıdır.’’ dedi.