Sarıkaya Hükümet Konağı'nda hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Karşıyaka Mahallesi'ndeki kendi binasına taşınarak, hizmet vermeye başladı. Modern teknoloji ve banko sistemiyle donatılan vakıf, ihtiyaç sahiplerine en iyi hizmeti, en hızlı bir şekilde vermeyi amaçlıyor.

Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın 2015 yılı ile birlikte yeni bir yönetim anlayışına kavuşturulduğunu söyledi. Özcan, vakfın hükümet konağındaki iki odada değil, 270 metrekare kullanım alanı olan yeni hizmet binasında daha kaliteli ve hızlı hizmet vereceğinin altını çizdi. Özcan, ''Bu hizmet binasında banko sistemi ve sıramatik bulunmaktadır. Vatandaşlarımız yeni sistemde modern ve seviyeli hizmet alacak. Yeni hizmet binamızda vatandaşlarımıza ücretsiz çay ve kahve ikramı yapılacak. Hükümet konağında vakfın daha önce kullandığı odalar ise Hami-yet Projesi'ne tahsis edilecektir.'' dedi.

Kaymakam Özcan, Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucu tahsis edilen hizmet aracının, sadece sosyal inceleme görevlileri tarafından yardıma muhtaç ailelerin evlerini ziyaret için kullanılacağını, bu sayede hem vakıftan yapılan yardımların yerinde tespitinin yapılacağını, hem de ihtiyacı olduğu halde vakfa gelemeyen vatandaşlara ulaşılacağının altını çizdi. Yapılan yardımların vatandaşların hesaplarına direkt havale edileceğini anlatan Kaymakam Özcan, ''Bu yeni sistemde vakıf mütevelli toplantısında kendine yardım çıkan vatandaşımızın yardımı aynı gün Sarıkaya Halk Bankası şubesinde bulunan hesabına yatacak. Böylelikle hem vatandaşlarımız verdikleri dilekçeden sonra defalarca vakfa gelip gitmeyecek, hem de kendilerine mütevelli toplantısı sonucunda çıkan yardımı almak için uzun süre beklemeyecek. Bu sistemin işlemin sağlıklı işlemesi için vakıftan yardım talep eden vatandaşlarımızın, eğer yoksa Halk Bankası Sarıkaya şubesinde hesap açtırmaları gerekmektedir.'' diye konuştu.

Yoksullukla mücadelede fakir ve muhtaç ailelere yardım konusunda devletin bütün imkanlarını seferber edildiğine vurgu yapan Kaymakam Yasin Özcan, tüm çalışmaların vatandaşların daha güzel bir yaşam sürebilmeleri için olduğunu ifade etti.