Sağlık Emekçileri Sendikası(SES) Dersim Şubesi, eşit ve anadilde sağlık hizmeti ve sağlık çalışanlarına insanca çalışma koşulu için 1 günlük greve gitti.

Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelerek bir basın açıklaması gerçekleştiren SES Dersim Şube Başkanı Dr.Azad Günderci, Sağlık Bakanlığı'nın çalışanların taleplerini karşılamasını istedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun zam açıklamasına tepki gösteren SES Dersim Şube Başkanı Dr. Azad Günderci, “14 Mart Tıp Bayramı gününe yine sorunlarla giriyoruz. Bugün yine bu bayrama grevlerle ve yürüyüşlerle girmek zorunda kalıyoruz. Maalesef yine kötü çalışma koşulları devam ediyor. Vatandaşlarımız daha kötü sağlık hizmeti almak zorunda kalıyorlar.” dedi.

Konuşmasında Başbakan’nın son açıklamalarına değinen Günderci, “Sayın Başbakan'ın dün itibariyle bizlere bir müjde verdiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Başbakan'ın açıklamasında vaat ettiği zam nöbet ücretlerine dairdir. Yani yapılan sağlıkçıya yüzde 50 zam değil, nöbet ücretlerine yapılan artıştır. Bir asistanın saatlik nöbet ücreti 7 TL, 30 yıllık uzman hekimin saatlik nöbet ücreti 7 lira 80 kuruştur. Yani vaat edilen artış 3.5 liralık bir artıştır. Kuşkusuz Sayın Başbakan'ın bilgisindedir ki kamuda çalışanlar için aylık nöbet saatlerinde ödeme 130 saat ile sınırlıdır. Yani; 3 günde bir nöbet tutan bir asistan ayda 160-180 saat fazladan çalışmakta, bunun 130 saati ücretlendirilirken nöbetin kalan kısmı angarya olarak tutulmaktadır.” şeklinde konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.