Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri’nin (SEYMER) yıl sonu sergisi Yaşar Kemal Kültür Merkezi Fuayesi'nde açıldı. 15 Mayıs’a kadar açık kalacak serginin açılışına, Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Karalar, kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinin satışa sunulacağı ve tüm gelirin kursiyerlere verileceği özel bir satış mağazası müjdesi verdi. Karalar, sosyal ve siyasal hayatta kadın sayısının olması gerekenden çok az olduğuna vurgu yaparak, "SEYMER’lerde kadınlarımız kişisel gelişim ve mesleki konularda eğitim alıyorlar. Bu sayede kadınlarımızın sosyal hayattaki etkinliğinin arttırılmasını sağlıyoruz." diye konuştu. Başkan Karalar, SEYMER kursiyerlerinin gelir elde etmesi noktasında her fırsatı değerlendirdiklerini belirterek, "Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında etkinlik noktalarında kursiyerlerimizin el emeği ürünlerini satacakları stantlar kurduk. Bu stantlarda elde ettikleri tüm gelir kursiyerlerimizde kaldı." dedi.

KURSİYERLERE GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKASI VERİLDİ

SEYMER bünyesinde açılan Uygulamalı Girişimcilik Kursu’na katılan 30 kursiyere sertifikaları sergi açılışı öncesinde verildi. Sertifika alan kursiyerler iş kurmak için başvuru yaptıklarında 30 bin TL’ye kadar hibe, 70 bin TL’ye kadar da sıfır faizli kredi alabiliyor. 30 kursiyerin sertifika aldığı Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nun ikinci etabının da açıldığı ve bu dönem girişimcilerinin 21 Mayıs’ta eğitimlerini tamamlayıp sertifika almaya hak kazanacakları açıklandı.

Sertifika töreninin ardından serginin açılış kurdelesi törene katılanlar tarafından hep birlikte kesildi. Sergide yer alan el emeği göz nuru ürünler açılışı yapan protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Açılışın ardından davetlilere SEYMER kursiyerlerinin hazırladığı yemekler ikram edildi. İkram devam ederken kursiyerler açılışa katılan davetlilere sergiye özel bir dans gösterisi sundu.