Çok sayıda misafir ve tüm üyelerin katılımıyla gerçekleşen kongrede tek liste ile seçime gidildi.

Divan Başkanlığına Eski Kuyumcular  Odası Başkanı Sayın Azmi Becerikli seçildi.

Divan Başkanı Becerikli  kısa bir konuşmayla  kongreyi başlattı. Konuşmasında  kongrenin milletimize, şehrimize ve derneğimize hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Gündem gereği İstiklal marşı ve şehitlere saygı duruşu gerçekleşti.  Kuran-ı Kerim'le tilaveti, arkasından  eski yönetim adına Genel Başkan Cevdet Alperen bir konuşma yaptı.

Alperen burada yaptığı konuşmada şunları söyledi;" Bu güne kadar derneğimizin faaliyetlerini elimizden geldiğince yürütmeye çalıştık. Yanlışlarımız olmuştur. Hakkınızı helal edin” dedi.

Gündem gereği yönetim ve denetim kurulu seçimlerine geçildi. Mahmut Çokparlamış, Ali Taş, Mustafa Okur, Hasan Akçay, Cevdet Alperen yönetim kurulu asil üyesi oldu.

Yapılan seçimlerin ardından.  Divan Başkanı Azmi Becerikli kısa bir konuşma yaparak  toplantıyı  kapattı.

Daha sonra  asil olarak yönetim kuruluna seçilen  üyeler  kendi aralarında toplanarak görev dağılımı yaptılar.

Buna göre ,Başkan Cevdet Alperen, Başkan Yardımcısı Hasan Akçay ,Muhasip Mahmut Çokparlamış ,Dernek Sekreteri  Ali Taş ve asil yönetim kurulu üyesi de Mustafa Okur  oldu.

Güven tazeleyen Başkan Cevdet Alperen; “Kısa adı Tebessüm Der olan derneğimiz ,Eğitim, kültür  faaliyetlerinde bulunuyor. Türk İslam kültürünün büyüklerini tanıtmak, fakir öğrencilere destek ve dernek üyeleri arasında dayanışmayı sağlamak, çevre bilincini geliştirmek derneğin amaçları arasındadır” dedi.